Автор |
Съобщение |
vily
|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 9:18 am
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: |
Всички те водят до тотално поражение на всички нива ...
Като казвам на всички нива това означава, че първо поразените са тези, които са изпълненеи със завист, второ - това са техните най-близки и свидни хора, трето и не на последно място това са вече пък техните жертви (често нищо неподозиращи хора).
|
Да, маг Селена . Много хубаво го казахте. Това води до поражение на всички нива ! И завистта води към болести , а не към Бог ! |
|
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 10:53 am
Заглавие :
|
|
|
Не е толкова до чистото сърце или желанието да сториш добро!
По-скоро е до овладяването на емоциите и други привързаности ,чувства и т.н.! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 2:58 pm
Заглавие :
|
|
|
vily написа: | По мое дълбоко убеждение Подобното привлича подобно. Всеки получава според това, което е дал- нито повече. И ако човек по природа е доброжелателен, към него няма да се привлече никаква негативност. Чистото сърце и ум не могат да привличат никакви негативни вибрации ...така мисля . |
Ей туй простичко нещо в 99% от хората не желаят да го разберат.
А е толкова просто и лесно ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
avb
|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 3:09 pm
Заглавие :
|
|
|
Добре,аз имам един въпрос. Една ситуация,която се случва наскоро: да кажем един човек си има семейство и деца, добра работа, и така нататък, но все пак не е доволен от положението си в работата. Явно иска да расте.....
Започва да показва негативизъм към колегите си,било то от завист или от негова собствена неудовлетвореност. Започва да излага колегите си пред шефа с цел да се докаже колко е над другите.... и т.н...какво би се случило с този човек?
Дори и да успее да израстне в работата....имам предвид,че дори и да е много добър съпруг и баща искате да ми кажете,че кармично цялото му семейство ще бъде засегнато от нещо,което се случва на работата му? Т.е. може кармата му да му нанесе удар както професионално,така и в личния живот?
Поведението му се забелязва от всички колеги. Растат му претенциите. Аз може би съм единствената,която се опита да поговори с него,но само с мноого малко временен ефект. За съжаление след едно кратко време той продължи....
Явно има много серизен проблем, а на мен ми е жал за него,защото го познавам доста отдавна,преди другите колеги да го познават...познавам също и семейството му.... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 1:35 pm
Заглавие :
|
|
|
"Искането" само по себе си говори преди всичко за алчност, за ненаситност, защото искането е желание!
Та този човек е просто алчен и ненаситен.
Има прилична работа, със сигурност и добре платена, има семейство (добра жена и деца) - също добре обезпечени, има дом в който да живее (вероятно добре обзаведен с най-необходимите за целта неща, че дори и повече от тях!).
Има и все още добро здраве, както и членовете на семейството му естествено. Какво повече тогава иска този човек?!
Отговора е прост: екстри, а екстрите са удоволствия. А всяко едно удоволствие е деструктивен носител!
Тогава нека помислим как ще бъде вразумен подобен индивд?! Ами естестено като бъде въведен в изпитателна кармична ситуация - и той е въведен в такава.
Той трябва да преодолее своите желания.
Но е видно, че не го прави и че няма да го направи.
Тогава какво следва?!
Ами още по-тежка изпитателна ситуация - да речем болест. И болестта при този индивид вече е налице - нарушено психично равновесие поради завистта и злобата, които изпитва към хората.
Такккаааа ... повечето тук знаем, че всичко е едно цяло.
Значи той заедно със семейството си е едно цяло.
Да, ама този човек е носител на силна деструкция поради обсебелите го желания за сдобиване със слава и пари. Ами там, където във цялото съществува деструкция тогава какво се получава?!
Много просто - започва да се руши цялото, настъпва разрушителен процес на всички нива. Значи - ще пострадат и членовете на семейството на въпросния индивид.
Когато се обърнем към самият кармичен механизъм може да се каже следното: на този неразумен "човешки" инидивд трябва да му се отклони вниманието от обсебилите го желания чрез съответен личен проблем ,който ще го жегне на място, където той се чуства най-стабилен.
Кое е това място в случая?! Ами семейството му естествено. Така кармичното следствие ще отклони желанието на инвида от обсебилите го алчност и ненаситност, като ще му даде реалната възможност да коригира певедението си и да помогне на член от семействот си.
Така ще настъпи нужното равновесие и инвида ще бъде сложен на необходимото място в житейския му път с цел да не вреди нито на себе си, нито на хората около себе си.
И в този процес няма нищо неясно, няма нищо сложо ... просто трябва да възприемаме правилно съотнесени едно към друго нещата в самото Цяло - нищо повече. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|