НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 2:42 pm Вижте мненията без отговор
ЗА ЩАСТИЕТО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
merigi

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А по въпроса за щастието-мисля, че е истина макар и банална следната мисъл: човек е щастлив, когато може да се радва и да цени простите удоволствия и главно като успее да направи нещо добро за другите хора. Това разбира се е въпрос на личен избор. Но когато човек е устремен напред - за пари- си мисли, че притежава едно, но му липсва друго, че не му достига това или онова, направи ли крачка назад, открива, че може да живее щастливо и с един комат хляб. А повечето хора ламтят, отдават се на безмислени желания, тревожат се за личните си печалби и загуби.Фактът, че хората с пари, най-преуспяващите така да се каже обикновено имат хобита и занимания , абсолютно различни от работата им, показва, че те не са щастливи с богатството си и с парите, които са натрупали, те не могат да си купят спокойствието, любовтта или здравето.Щастието не се купува с париТо е състоянието на духа , съзнанието освободено от тревоги.Така мисля
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
За такива като мен има ЮАР
О AUDAN, ЗА ЮАР не ми говори...там ти гарантирам, че е топло, но ако си там ще ти стане мноооооого топло...няма да издържиш психически в тази страна, където на всеки ъгъл те чака по някоя чернилка и ако те бутне по рамото, ти не трябва да се обръщаш, ами направо си подаваш портфейла без да се обръщаш назад, иначе си.......аут Very Happy

Бре-е-ей! Shocked Хмммммм!
Споко,merigi!WinkХората са измислили едни пластмасови правоъгълничета вместо пачки с $$$ Razz

А за да няма:"НАпиши кода на мсетката!",ще напиша някакви цифри...Не истинският микод,разбира се Cool

А и в ЮАР са живели някои мои познати .Сега едната е в Чикаго,другата в Лондон,но и двете съжаляват,че са си тръгнали от ЮАР

Та ...какво да кажа?!

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще ти кажа защо съжаляват, защото в Йоханесбург е с много висок стандарт и са печелели добри пари, иначе аз имах двама познати, които са ми казвали какви ли не неща за жимота там.Като се върнаха единственото за което не съжаляваха , бяха спечелените пари. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 02, 2008 11:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Долният текст ми се стори познат и мисля, че вече е бил пускан тук във форума /въпреки, че не успях да го открия/, реших все пак да го пейстна:

ЩАСТИЕТО...

Някога, много отдавна, Щастието било дадено на Човека в изобилие. Не било нужно той да се бори за него или да го търси, то просто си присъствало в ежедневието му и било част от неговия живот. Но въпреки това, Човекът все се оплаквал, недоволствал, мрънкал за всичко, не оценявал онова, което имал.

Виждайки какво се случва, един ден ангелите се събрали на съвещание, за да решат какво да направят, за да променят това положение. Знаели, че Човекът оценява нещата, едва когато ги загуби, затова решили да скрият някъде Щастието. Така Човекът щял да усети и осъзнае липсата му най-силно. И вероятно щял да разбере стойността му и да го цени повече в последствие, когато сам се е преборил за да го получи. Били сигурни, че това ще има ефект. Да, обаче къде биха могли да скрият Щастието така, че да не е толкова лесно намирането му?!

Започнали да се изказват най-различни варианти – един предлагал да го скрият на връх Еверест, друг смятал за по-подходящо дъното на Атлантическия океан, трети – кубетата на Тадж Махал, в някоя тясна горска пътечка..., в коридора на родилното отделение на някоя болница..., във фунийка за сладолед..., сред розите на някоя цветна градина..., в пакет цигари..., в брашното на някой хлебар... Изброили се толкова много места, но нито едно от тях не им се сторило достатъчно удачно и трудно за намиране, а именно това била целта. В този момент се чул нечий глас, който промълвил:

- Вътре в Човека да скрием Щастието! Там той поглежда най-рядко...

Всички кимнали одобрително на това предложение и приели идеята.

И така, от ония древни времена, та до ден днешен, Човешкото Щастие се крие вътре в самия Човек. То вече не е даденост, не се дава наготово, трябва да се търси, да се намери...

Не е лесно да се открие Щастието, но не е и невъзможно.
Трябва просто Човекът да спре да търси “навън” и да насочи поглед навътре, към същността, към душата.
Своята и на другите...

jenite.blogspot.com

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 03, 2008 1:06 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всичко от което имаме нужда се крие "вътре" в нас !
Каквото даваме ,това получаваме !

Все по често обаче си мисля,че щастието е илюзия измислена от някой поет или артист преди много ,много време ... примерно !

Или хайде да не се изразявам чак толкова крайно ... поне представата ни за щастие е илюзия !

Може би щастието не е това,което си мислиш ,може и да е просто думичка .. измислена .Всеки сам знае истината за себе си !

Благодаря Кати за хубавия материал ... напомня ми някой неща ! Very Happy

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 03, 2008 11:44 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
- Вътре в Човека да скрием Щастието! Там той поглежда най-рядко...

И съвсем правилно!

Та това е единствения начин да накараш човека да погледне в себе си.

Ама тъй като човекът е глупав, невеж и безотговорен, той търси винаги щастието извън себе си, защото не е научен да се грижи сам за себе си., защото е свикнал да получава благоденствието си отвън, от другите, а не сам да го твори.

Затова щастието е скрито вътре в него и когато той успее или по-скоро се събуди от летаргичния си сън и реши да надникне в себе си, едва тогава ще го види и едва тогава ще го познае.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта