НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 12:57 pm Вижте мненията без отговор
Амммииии ... да поговорим и за конете - защо не?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 6:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има няколко сайтове за конелюбители,много меракляски,личи си,че обичат животните,някои с такава любов говорят за тях,някои ги отглеждат,разменят си снимки,гордеят се с тях.За дедите ни са били и жизнено важни,за съвременниците ни - колите,сега тази атавистична любов се е прехвърлила върху тях,за някои са като живи същества.
/може и като моторите за рокерите - и те обичат да препускат срещу вятъра/. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 7:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Повечето хора на базата наистина много обичат конете.Просто са запленени от тях.Този е изключение, а не правило.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 24, 2007 5:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Днес пак бях на езда и яздих точно този кон.Оправил се е!Напълно!Много се радвам.Станал е един такъв много накипрен Very Happy /той си е и красив - чисто черен с дълга грива/.Даже в началото ми пръхтеше и искаше да ме плаши - демек да ми показва кой е началника. Very Happy А пък човекът, дето го беше докарал до това, пак беше там и - ЧУДО НА ЧУДЕСАТА!Грижеше се за него и при това с доста добро отношение.Поговорихме.Явно изпитваше някакво усещане за вина.
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 25, 2007 12:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
....Явно изпитваше някакво усещане за вина.

Shocked Да го видя с моите очи, дали ще го повярвам? Confused

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 25, 2007 1:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, така си е.И аз бях много озадачена, но е факт.Точно затова и реших да го споделя тук.Той всъщност явно обича конете, просто тогава и в този случай нещо му е превъртяло на мъжка тема в стил: "той или аз" и е решил да показва кой е шефа.После като е видял до какво състояние е докарал коня, сигурно му е станало криво, защото конят наистина се беше скапал и си беше нарочен за кланица, ако не се оправи.Ама и Торнадо си го проси, де! Very Happy И на мен вчера се опита да ми се наложи, а и да ме хвърли 4-5 пъти.Дружески, така.Нищо лично - просто конски принципи. Very HappyТова хич не му пречи да ме пребърква по джобовете за морков или захарче, като слеза от него.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 6:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Докато гледах този клип за рицарски празник в Полша,ми се изясни моето отношение към конете.

Досега се чудех какво е за мен конят?
Ако съм бил самотен ездач,то той би бил най-скъпото ми нещо,наравно с меча ми.
От друга страна чувствам,че съм доста свързан с конете,но не много....Чудех се,значи и чак днес ми присветна защо е така

Да предположим,че съм рицар.Всеки рицар има кон и са едно цяло в боя,т.е. свързани са.Обаче ... огледайте се и ще забележите,че около всеки рицар има паж и слуга/слуги.
Пажът е нещо като кандидат-рицар.Той се учи от мен на обноски и бойни умения.
Слугите се грижат за нас двамата-осигуряват храна,чистят дрехите,лъскат и поправят оръжията и доспехите,грижат се конете...

И ето тук ми просветна Idea
Ами да!Имал съм слуги,които да се грижат за коня ми,затова и моето "особеноО отношение към този ми съратник.

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 7:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами аз явно съм била беден рицар и съм се грижила сама за коня си - така излиза. Crying or Very sad По принцип съм доста гнуслива, но странно защо изобщо не ме е гнус да рина конски фъшкии. Правила съм го.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 7:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не ме разбра.Аз мога да се грижа за когото и да било,ако се налага,но явно грижата за коня ми,наистина,не е била в ежедневието ми.

Е,предполагам,че сме си играели понякога с него,де.Иначе все щеше да ме хвърля,а аз съм сигурен,че досега кон не ме е хвърлял.А причината е,че не се качвам,докато не се уверя,че ме приема.

Насилието не е начинът да се управлява лесно!А аз съм си мързелим благородник и не ща трудности. Razz

Пуснато наПуснато на: Съб Мар 15, 2008 5:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Честит Тодоров ден на всички! Да е слънчева, животворна и плодородна годината! Да са ни живи и здрави конете и всички други животинки!В базата се роди малко конче - кръстиха го Мона Лиза. Клати се на крачетата си и се опитва да суче опашката на майка си. Като го погалиш, се опитва да суче ръката ти. Подрипва неуверено и смешно и обича целия свят.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта