НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 10:35 am Вижте мненията без отговор
ИЗВАДКИ ОТ ДЕЛНИКА ИЛИ АЛЕЯ НА БЕЗСМЪРТНОТО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 11, 2007 6:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta,"Природата не търпи празни пространства" ни учеха преди години.Като го няма КГБ с неговите "Кашпировски,Чумак,Золотов & Со",то "Бодра смяна" сега изпълнява американският еквивалент.

Очаквайте линчувани,сиреч-последователи и потърпевши от Линч Cool

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 11, 2007 7:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това само в България може да се случи и само болния мозък на българина може да го измисли!
А до измислените интервюта на Маг Селена пейстнати в ония сайт ... мога да кажа че причината е липсата на присъствието и там!Опитват се да предизвикват,но стана така че единственото ,което правят е че ни доставят доза смях на техен гръб!

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 12:06 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool И аз четох за Линч,в друг вестник,няма значение.Препоръчваше "учителите да медитират,за да не изпушат"/като американските си колеги,ама те са по-изпушили по много причини/Като идея не е лошо да медитират за да издържат психически,по кой методи е отделен въпрос.И не е виновен Линч,ами тези от наша страна,дето са се нагърбили да разпространяват.Но понеже не съм компетентна много относно т.н.тарнсцедентална медитация,не смея да се произнасям.Що се отнася до филмите му,спомням си,че всички навремето следяха с интерес Туийн Пийкс,за всеки жанр си има аудитория. Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 12:19 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
.Що се отнася до филмите му,спомням си,че всички навремето следяха с интерес Туийн Пийкс,за всеки жанр си има аудитория.

Жанрът ми харесва,но филмът-не,защото повече мязаше на сапунен сериал.

Иначе и аз не съм срещу медитацията от страна на учителите,а защоне и от страна на учениците.

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 12:28 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И учениците де,и те.Всички,които са подложени на стрес.Иначе и аз харесвам жанра,а оня сериал сега не бих го гледала/те скоро го и даваха/

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 12:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз съм доста невежа по отношение на споменаваните по-горе личности.Единственото име, което ми говори нещо е Кашпировски.Срещу него нищо лошо не мога да кажа.Излекува ми една доста тежка мастопатия.Стана съвсем случайно преди много години.Бях доста закъсала и имах назначен час в понеделник за операция.Не вярвам в подобни въздействия и затова не гледах сеансиите му, които тогава излъчваха по телевизията.Беше неделя следобяд, телевизорът просто беше включен да си жужи /даваха негов сеанс/, а аз чистех в същата стая.Тогава нищо не ми направи впечатление.По-късно вечерта, като влезнах в банята да се къпя, видях, че от буцата няма и помен.Значи - изчезнала си е самичка за няколко часа.Предполагам, че е от неговия сеанс, защото няма друго от какво да е.Това беше преди повече от 20 години и да чукна на дърво, проблемът не се е възобновявал.А иначе какви ги е вършел и как и защо изчезна - не знам.Но аз все таки съм му благодарна.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 3:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Но понеже не съм компетентна много относно т.н.тарнсцедентална медитация,не смея да се произнасям.Що се отнася до филмите му,спомням си,че всички навремето следяха с интерес Туийн Пийкс,за всеки жанр си има аудитория. Rolling Eyes

Трансцеденталната медитация си е една чиста ... ама абсолютно чиста манипулация.

Достатъчно умела и ... достатъчно ефективна ...

Иначе за чистата пък медитация има вече качени материали както в "Публикации"-те в раздела на "Крия йога", така и във темите от форума. Cool

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 3:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Аз съм доста невежа по отношение на споменаваните по-горе личности.Единственото име, което ми говори нещо е Кашпировски.Срещу него нищо лошо не мога да кажа.Излекува ми една доста тежка мастопатия.Стана съвсем случайно преди много години.Бях доста закъсала и имах назначен час в понеделник за операция.Не вярвам в подобни въздействия и затова не гледах сеансиите му, които тогава излъчваха по телевизията.Беше неделя следобяд, телевизорът просто беше включен да си жужи /даваха негов сеанс/, а аз чистех в същата стая.Тогава нищо не ми направи впечатление.По-късно вечерта, като влезнах в банята да се къпя, видях, че от буцата няма и помен.Значи - изчезнала си е самичка за няколко часа.Предполагам, че е от неговия сеанс, защото няма друго от какво да е.Това беше преди повече от 20 години и да чукна на дърво, проблемът не се е възобновявал.А иначе какви ги е вършел и как и защо изчезна - не знам.Но аз все таки съм му благодарна.

Не му предавай чак такова огромно значение на този Кашпировски ...

Буцата ти е изчезнала поради съвсем други причини и тези "причини" са дълбоко скрити именно в теб самата, а не в "уменията на Кашпировски - честно казано. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 3:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Спомням си,че в пресата излязоха едни взаимни нападки между Чумак и кашпировски,много яко се оплюваха един друг в състезанието да се доказхват кой е по-по-най.Чумак ако не се лъжа гастролира и в България,вече не помня дали и другия/,имаше рекламни листовки по пощ.кутии за масовите му сеанси.А масовите сеанси ако действително провеждащия ги има някакви способности за въздействие са вредни и опсни,защото това,което е полезно за едни,може да е вредно за други.По принцип всичко трябва да става индивидуално,защото всеки е различен и уникален дори с нуждите си и блоестите си,универсалност няма.А по едно време се чуваше,че тези,които са били подложени на тв.сеанси на Кашпировски,след време са имали някакви проблеми,дори след период 10-15 г.,особено децата/по онова време/.Аз съм ги пропуснала.Спомням си тогава една колежка казваше,че детето и заспивало по време на предаванията и го отдаваше на тяхното действие.

penka

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 4:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може и така да е.Аз го отдадох на неговия сеанс, защото ми се видя най-логично като предположение.Ех, да знаех само какво в мен и как се е задействало, че да си я махна сама!!!Супер работа щеше да ми свърши сега.Замислям се, мъча се да си спомня какво съм мислила тогава и как съм се чувствала и единственото за което си спомням е - страх и тотално, много силно нежелание да ходя в болницата.Не мога да кажа, че съм била преборила страха си от манипулациите, или че съм се примирила и съм приела неизбежното.Мислите ми бяха по-скоро гневни в стил:"Баш на мен ли ще се случи?!Не може да е вярно!" Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 12, 2007 4:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И Кашпировски, и Алан Чумак бяха тук с определена цел, свързана с ефективното манипулиране и зомбиране на "великите" българи.

И поради тази причина не желая повече да виждам тук изписани имената им.

Това са както "психични убийци", така и физически ... в пълния смисъл на думата.

Нека повече да не ги коментираме тук, защото навлизаме в доста дълбоки и ... мътни при това води.

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 13, 2007 9:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В пресата пишеше,че трансцеденталната медитация е станала популярна на Запад навремето заради Бийтълс.Отишли хората в Индия и изкарали набързо един курс по медитация.

Основател на трансцеденталната медитация е индусът Махариши Махеш,роден през 1918 г.По образование е физик,но решава да промени живота си и 13 г. медитира в манастир в Хималаите.

Учител му е Сарасвати йоги,който преди смъртта си му поставя задача:да сътвори лесна форма на медитация,която да стане популярна в цял свят.И така да намали негативната енергия по Замята.

Махариши създава метода си на база хиндуистката мантра-медитация.Тя се състои в ежедневно 20-минутно усамотяване в поза лотос и повтаряне наум на личната мантра/дума/,която се дава като име при посвещението.

Така се нормализира кръвното,изчезва стресът,развива се интуйция и долита музата на творците.

Световната известност на Махариши идва с интереса на Бийтълс към метода му.
Не е изключено масовото разпространение да е опорочило същността на метода и естествено да е комерсиализирано и превърнато в доходоносен бизнес.

Според последователите и учредителите на центрове в различни части на света,тя била предназначена за активно работещи,заети хора,които не разполагат с достатъчно време да практикуват йога.

Предлагат се няколко прости упржнения,които спомагали за по-добра физическа кондиция и психическо разтоварване от стреса.Нещата са интерпретирани по-елементарно,за да бъдат сведени близо до масовото съзнание.

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 13, 2007 10:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Трансцеденталната медитация, която се практикува наляво и дясно от кого ли не - учил и недоучил в това направление - не само е изопачена, ами и е доста далече от йога, такава каквото Е по принцип.

Не само, че елементите в нея са интерпретирани по-елементарно, ами са интерпретирани бих казала доста елементарно, изопачени до безобразия, като там са прибавени и нюанси от най-различни видове пситерапии.

Но такава медитация по принцип няма нищо общо с истинската и универсална медитация в йога практиките!!!

А що се отнася до масовото съзнание, то винаги е било прекалено невежо и изпълнено със заблуди, така че като се "доближава" и изопачава трансцеденталната медитация до елеменарните схващания на масовото съзнание, самата тя става елементарна и неефективна ...

Значи ... става опасна и вредна като практика, защото в нея съществуват и елементи на псивъздействия.

Съжалявам, но е точно така ... Та нима музиката на "Бийтълс" не хвърляше в масово истерия и свръхтрансови състояния публиката й???!!!

Защо ли?!

Защото всеки звук и всяка буква представляват една отделна и своеобразна мантра.

А индусът Махариши Махеш, които е основател на трансцеденталната медитация създава метода си на база на хиндуистката мантра-медитация, нали така?!

Та ... от кого са "прекопирали" и взаимствали "Бийтълс"???!!! Плагиати ... при това коварни ...

Но ... едното е едно, а другото - друго. Едното убива, а другото сътворява ... Rolling Eyes

Това е ........

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 25, 2007 3:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Laughing Прочeтох в пресата,че "всемирната лечителка" се пробвала и като актриса,снимали са я в нов български филм/много обещаващ да е добър/,заедно с известни наши актьори.Избрали са я за ролята заради внушителните и 200 кг,след снимките е свалила 50,но ако режисьорът решел да я ангажира пак за някой филм,щяло да се наложи да си ги върне обратно. Laughing

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 25, 2007 3:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Миии ... тоооо .. не всяко "добро" е за доброоооо ...

Ха сега да видим к,во ще прави???!!! Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта