НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 12:58 pm Вижте мненията без отговор
ИМАТ ЛИ ЖИВОТНИТЕ ДУША ... !!!
Създайте нова темаТази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 08, 2007 8:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Благодаря!Ще се постарая!Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 08, 2007 8:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Очаквамеееее ... Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 09, 2007 12:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Поста в другата тема за интелигентността на животните ме провокира да напиша това - прочетох интересни случай с орангутани:

Според канадската психоложка An Рюсон от университета "Йорк" в Торонто,която работи в центъра за орангутани "Ванарисет" на остров Борнео.човекоподобните маймуни притежават много по-комплексен интелект от очакваното.

Орангутаните са изключително търпеливи,планират и мислят в перспектива.Известни са много случаи,когато те превъзхождат по интелект хората,които се грижат за тях.Често пъти онези,които са ги приютили,открват кражбите им от хладилника много дни по-късно.

Една от маймуните например се изхитрила и отключвала клетката си в зоопарка с шперц,който си направила от кламер.Държала собственоръчно изработения си ключ винаги под езика си и пазачите го намерили чак когато завели животното на зъболекар.

Интересен е случаят с маймуната Унил,която освободили от нейния господар - полковник от индонезийската армия.Тя била на преклонните 13 г.,но той я държал в бебешка клетка.

Впоследствие се установило,че животното е болно от туберкулоза и я настанили в изолатор в лечебница. Там за да стимулират апетита на болните примати,специалистите слагали на пътеката по средата между клетките ябълки,манго и други плодове,но така,че дългоръките пациенти да не могат да ги стигат.

Междувременно те били хранени със зелени листа.Само който си изяждал задължителната зелена порция,получавал за десерт плод.По това време служителите там забелязали нещо странно - плодовете от пътеката започнали мистериозно да изчезват.

Служителите започнали да се обвиняват взаимно в кражба,но накрая решили да си организират дежурства и да наблюдават скришом какво се случва в тяхно отсъствие с плодовете.

Една сутрин,точно когато шефът им дежурял и наблюдавал - визитацията на ветеринарите приключила,помещенията били почистени и плодовете поставени на съответното място,известно време нямало никакво движение.

И тъкмо си пмислил,че е разкрит,че наблюдава,видял следното:Унил,която лежала неподвижно в клетката си до този момент изведнъж станала и се огледала бодро.Отскубнала няколко дълги косъма от козината си,изплела въженце и вързала с него обелка от банан.

Протегнала ръка през решетките и с банановата си "въдица" зад най-близкия плод започнала бавно да придърпва въженцето.След като го доближила достатъчно,го придърпала с ръка.

По този начин си прибрала няколко плода,след което ги изяла,скрила костилките зад тоалетната си и се разположила отново в ъгъла в предишната си апатична поза.

Други случаи говорят,че освен изобретателски талант и инетелект,орангутаните изпитват и емоции и чувства,близки до човешките - факт,който не всички учени признават и затова не вярват на подобни случки.
Маймуната Уце,която фотограф щракнал заедмо с бебето и Матахари.

Тя си поискала снимките с жестове и започнали с бебето да ги разглеждат с възторг.Тя притиснала фотосите до сърцето си,след това ги целунала и избърсала в козината си влажния отпечатък от устните си.

Тъй като снимките и пречели при катерене,тя ги дала на съхранение на един горски пазач,чиято колиба била съвсем наблизо.Оттогава редовно го посещавал и ги разглеждала.

Не по-малко трогателно е и поведението на големия орангутан с издути бузи
кръстен Пашата.Индонезийската студентка по биология Суси Утами вървяла дни наред след него да изследва поведението му за своята дисертация.Той нито веднъж не показал,че забелязва присъствието и.

Но когато вднъж двама крадци на дървен материл нападнали младата жена и се опитали да я изнасилят,той скочил от дървото и подгонил престъпниците.Днес Суси Утами е преподавателка в Джакарта.

Женските орангутани са добри майки и са готови да пожертват живота си в името на своите деца.

Разказват как по времето на горските пожари в Борнео една майка успяла да се добере до пътя през гъстите облаци дим.Била отслабнала.а млякото и пресъхнало,защото не се била хранила няколко дни.

Тя оставила полуживото си бебе по средата на пътя и останала с него,докато спре някой камион и го вземе.Чак тогава се върнала обратно в гората."Майката на бебебто знаеше,че хората,които са я изгонили от нейната гора не гладуват.Вероятно ги е видяла как ядат и пият.

Затова тя направила нещо невероятно:дала своето дете на врага,за да има шанса да оцелее поне то - разшъждава Уили Смитс,осовател на Центъра за оранготани "Ванарисет" - Каква саможертва и мъдрост!"

Маймуните майки,улучени от куршум по върховете на дърветата,дори когато умират,продължават да мислят за детето си."Казвали са ми,че с последната останала им искрица живот те слизат на земята и се предават на убиеца само и само да не позволят бебето им да падне от 30-40 м.височина",разказва Смитс.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 09, 2007 3:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това, което доста от животните правят за своите малки, за съжаление доста от хората не правят за своите деца.Пример - ежегодно набъбващите бройки в детските домове за изоставени деца.Пребити бебета, защото плачели.Малки момиченца, изнасилени от "татковците" си.По-големи момичета, накарвани да проституират и да крадат.Мога да изброявам още дълго, но ми се гади и спирам.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 09, 2007 11:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз си имам и куче и коте.Кучето ми е чисто беличко,а котката черна...само с едно малко бяло петно на вратлето.
С приятеля ми си го взехме котето,през лятото...нямаше още и месец.Сутрин беше голям майтап как сме го хранили с биберон и мляко...а сега да я видите,пораснала ... Smile Голяма красавица е!
Според мен имат душа!Всеки път,като погледна в очите на кучето ми ... не виждам животно,не виждам просто куче!Усеща се ... не може да се опише!
А котката ми беше много привързана към приятеля ми и сутрин ме дразнеше да стана да и сложа храна,в момента в които ставах тя се шмугваше при него Smile)А когато замина,беше като болна.Тъжна,не и се играеше ... не ядеше!
За котките знам ,че живеят в няколко паралелни светове,усещат чужди влияния и негативна енергия!
Едва ли биха могли да го правят ако нямаха душа!Много от нас са имали животинки и са усещали не веднъж любовта им....Едва ли ще могат да обичат ,ако нямат душа!

penka

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 10, 2007 4:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Моето куче ми го прави същия номер с леглото, но на мен самата.Прави нещо /че й се пие вода, или че й се излиза навън/ и аз като добро дете ставам, а тя само ме изглежда хитричко и се мята в леглото на моето място, където съм лежала, че и се натиска даже - не мога да я помръдна.Веднъж като си сложи дупето там и започва да си го пази като територия. Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 11, 2007 1:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Животни, а ... животни?! Cool Laughing

Аз като ви казвам, че имат много по-висок интелект от хората!

А за интелигентността им пък да не говорим ... те там са на още по-високо равнище от нас.

Сладурчетаааа ... обичам ги! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Сря Ное 21, 2007 9:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"Най-добрите снимки на животни" Wink

reveta

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 24, 2007 1:06 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Най-хубавите картички с котки. Wink
ТУК
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 26, 2007 5:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Снимки на Мокри животни Wink

AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 26, 2007 5:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А когато горното е с хора,му казват "Мокри фланелки"... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 26, 2007 5:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
А когато горното е с хора,му казват "Мокри фланелки"... Rolling Eyes

....или "мокри кокошки"/понеже визираш хора от ж.пол./...ех мечтииии.. Laughing Razz

ASD

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 27, 2007 12:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

От година и половина съжителствам с един котарак с определено тежък характер. Той се чувства господаря в къщата. Толкова е привързан към съпруга ми, че смятах че ще прояви първо ревност. Нищо подобно - той дори не искаше да ме забележи в началото. Ако го викам не отговаря, не идва.Но се наложи аз да се грижа за него, да го храня, да го наглеждам и малко по малко започна да се привързва към мен.След няколко месеца вече спеше върху моята завивка, което си беше постижение. Кзаха ми - той не обича жени, подушва ги и бяга. Е разочаровах ги, защото обичам животните и сигурна съм те го усещат. Когато някой идва на гости, котарака излиза навън и докато не си тръгнат гостите не се прибира.Та с този хубавец си говорим /май само аз говоря, той ме поглежда и в краен случай погалва/ и вече никой у дома не се шегува с това което казвам, напр. пускам го вечер на разходка и казвам - моля те се прибери след малко или като се приберем ние, ела си и ти. Сигурна съм, че разбира. Преди месец му причинихме неудобство с едно малко пухкаво женско коте.То е лудо за три като него. Много странна, хубава и смешна комбинация са. Той вече дори си отстъпва яденето на дребното, което ако може ще погълне всичко по пътя си. Като се борят обикновено пищи той и бяга. Smile
kati

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 27, 2007 1:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А тук може да видите как тигрица отглежда малки прасенца

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 27, 2007 2:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това невероятно ли е?!

Не, не е ... Very Happy

Това просто е ... природна интелигентност.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаТази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта