НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 10:50 am Вижте мненията без отговор
Малко за свободата
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 9:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За мен свободата е единствено духовна.Тоест свобода на духа ,не на материалното,не свобода в този свят ,които виждаме!
Много се радвам,че чета толкова много мнения,но мисля че има още какво да се каже!

Аз наскоро се опитах да медитирам,но не успях,защото съзнанието ми беше будно и ума ми продължаваше да "работи",но пред мен се появи картина ,много красива ... бях свободна,бях сама и можех да правя каквото си искам,нямаше никoй около мен и наистина се чувствах щастлива ....!

Бях чела някъде (не помня вече къде) ,че всеки от нас има по едно такова "място",което изгражда в мислите си и там се чувства свободен и там "отива" ,когато има нужда от спокойствие!Вие имате ли такова?

Имам и един въпрос...кога сте се чувствали истински свободни и кога сте се чувствали роби на собствената си свобода?Помислете и ми отоговорете,ако искате разбира се!

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 9:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Истински свободна съм в процеса на медитацията, там ... когато съм в пустотата, в нищото ... невероятон е ... сливаш се със всичко и ... нямаш никакви изживявания.

Просто те ...няма. Това е усещането, ако може да се определи медитацията по този начин.

Никога не съм се чувствала "роб" на свободата си!!!

Така може да се чувства само човек, който винаги е в процеса на мислите си, командвани от ума му.

Е, Диди, не се отчайвай ... всичко по реда си, следващия път ще бъде по добре, и така ... докато стигнеш до пустотата.
Very Happy

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 9:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Оооо в никакъв случаеи не съм се отчаяла...напротив!
Най-хубаво е когато не се чувстваш "роб" на свободата си,но колко има да се извърви до там...ехеееее Smile))

Пуснато наПуснато на: Пон Окт 29, 2007 10:26 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Понякога Пътя е много кратък ... почти мигновен, но това са много редки случаи.

Важно е кога ще ти дойде мигът на проникнованието! Smile

Пуснато наПуснато на: Пон Окт 29, 2007 10:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато искам да се оттегля, се вливам в препускащата конница в главата ми.Вярно, че няма нищо общо с пустота и с медитация, но там се чувствам истински.А най-свободна се чувствам на езда, сред природата, когато около мен са само дървета.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Окт 29, 2007 10:54 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А защо си мислиш, че точно тогава не си в активна медитация?! Razz Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Окт 29, 2007 11:12 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами защото нали медитацията е да няма никаква картина в теб, никаква мисъл, никакво чувство.Нищо.Празнота.Поне аз така го бях разбрала.А при мен, когато се слея с конницата, мисъл наистина няма, но има картина, има усещане, понякога дори като че ли има и звук.Усещане също има.Изцяло съм там, вътре и препускам.Има усещане за принадлежност към нещо силно и устремено.В интерес на истината нямам усещане за цел, или пък за битка,или някаква кръвожадност.Нямам никаква мисъл в главата.Съвсем като истински войник, нали? Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Окт 29, 2007 11:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Има усещане за принадлежност към нещо силно и устремено.В интерес на истината нямам усещане за цел, или пък за битка,или някаква кръвожадност.Нямам никаква мисъл в главата.

Ето ... това е. Very Happy

Това е ... Това е пустотата, да се слееш с онова силно и устремено нещо, което е част от природата, от живота, от Бога ...

А има и различни видове медитации, но общо взето и най-точно казано е това, което усещаш ти ...

Не може да се каже по-точно, а който може да го каже по-точно нека да го направи тук и .. е, не сега, може и малко по-късно, де ... Wink

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта