Автор |
Съобщение |
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Според мен свободата е много ценна за развитието на един човек.Тогава той е творец. |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:14 pm
Заглавие :
|
|
|
о и аз се чудя как може някой да ти влезе в мислите и да те кара да мислиш чрез въздействието му. Но и това не може да продължи вечно.А за йогите е най-важното да се освободят от напрежението и от това да трансформират мислите си в друга посока-на медитацията, но това става с много упражнения и диети. Аз между другото опитах когато бях при зъболекар да направя както йогите правят-изключват въобще в този момент, за да не чувстват болката.И успях!Просто мислех за любимия човек и така нищо не усетих |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:16 pm
Заглавие :
|
|
|
За коя по-точно свобода става въпрос?Материална, духовна, обществена, политическа?Обективно или субективно погледната?Защото свобода по принцип не съществува.Не може да се даде определение.За хората тя е нещо като аксиомите в математиката.Все едно да дадеш определение за точка. |
|
|
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:18 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | о и аз се чудя как може някой да ти влезе в мислите и да те кара да мислиш чрез въздействието му. ... |
Има си начини и се практикува за съжаление,звучи страшно,но факт. |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:20 pm
Заглавие :
|
|
|
е то за много от нещата не може да се даде определение, но хората са го измислили.А и според мен свободата е само духовната |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:20 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | За коя по-точно свобода става въпрос?Материална, духовна, обществена, политическа?Обективно или субективно погледната?Защото свобода по принцип не съществува.Не може да се даде определение.За хората тя е нещо като аксиомите в математиката.Все едно да дадеш определение за точка. |
Всякаква,но най-вече духовната може би,защото другата е безпредметно да я обсъждаме,то е ясно,че такава не съществува,пък и тази е под въпрос.Това май е някаква химера,не знам. |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Кати, не мога да си обясня как може напр.някой да ти влезе в съня и да те кара да мислиш както той иска?! Какви са тези методи?! Това са някакви внушения може би... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:26 pm
Заглавие :
|
|
|
Не съм специалист по тази част,но тук има много теми и публикации по въпроса,за техники и приоми за псивъздействие... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:44 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | А за йогите е най-важното да се освободят от напрежението и от това да трансформират мислите си в друга посока-на медитацията, но това става с много упражнения и диети. |
Йогите нямат очаквания, те не търсят нищо, те просто се извисяват над материята чрез самадхи и ... спират да се прераждат.
Йогите не трансформират мислите си по време на медитация, те ги прекъсват.
В истинската медитация няма мисли, там има пустота . т.е. там няма нищо. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:47 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | е то за много от нещата не може да се даде определение, но хората са го измислили.А и според мен свободата е само духовната |
Свободата е в нашите вътрешни нагласи и ... правилното разбирането за нея.
Свободата е навсякъде и във всичко, но наистина е израз на нашите духовни ценности. |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:47 pm
Заглавие :
|
|
|
Сега ми стана ясно за йогите, т.е. че трябва да достигнат до пълно освобождаване от мислите. Това много малко хора го могат. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:49 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | Кати, не мога да си обясня как може напр.някой да ти влезе в съня и да те кара да мислиш както той иска?! Какви са тези методи?! Това са някакви внушения може би... |
Прочети за тези псивъздействия в "Публикации"-те на сайта, в раздела "Магия и ясновидство".
Там ще намериш отговорите ...
А има и още много подобни статии, които тепърва ще качваме там ...
Просто ги следи и ще разбереш за какво иде реч. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:51 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | Сега ми стана ясно за йогите, т.е. че трябва да достигнат до пълно освобождаване от мислите. Това много малко хора го могат. |
Да, за жалост е така ... Лично на мен последните седмици страшно много ми липсват медитациите!!!
Много съм ангажирана с работа и ... имам малко време за отделяне на тях ... |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 9:02 pm
Заглавие :
|
|
|
E сигурно е особено състоянието по време на медитация?! Сигурно тогава си наистина свободен |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 9:17 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, наистина ... невероятно е усещането просто!
Не е непостижимо, просто трябва да се учиш ... чети за това в крия йога. |
|
|
|
|
|
|