НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 5:34 pm Вижте мненията без отговор
КАФЕТО И ЦИГАРИТЕ ЗАЩИТАВАТ МОЗЪКА?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 12:53 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Бременнитте пушачки трябва да се съдят за "убийство по особено жесток начин" Evil or Very Mad

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Пушенето е главна причина за внезапната смърт при новородените

При 9 от 10 случая пушенето на майката е главна причина за внезапна смърт на новороденото, смятат учени от Института за детско здраве към университета на Бристол във Великобритания.

Този факт и преди се отнасяше към косвените причини за внезапната смърт на новородените.
За последните 15 години във Великобритания броят на жените, които пушат по време на бременност се е намалил два пъти.

Но смъртта на новородените от пристрастени към цигарите майки се увеличава.

Според специалистите, след положителния ефект на кампанията през 1991 г., когато майките са били призовани да поставят децата си по гръб по време на сън, броят на смъртните случаи при бебетата рязко се е намалил.

“Остава да се пребори единствения основен фактор – пушенето”, твърдят британските учени и допълват:

“Все пак съществува начин за предотвратяване на смъртта на новороденото: майките трябва да се въздържат от пушене в присъствие на детето си”.

“Колкото повече часове детето прекарва в задимено помещение, толкова по-високи са шансовете то да умре от внезапна смърт.

Ако до детето някой пуши по 8 часа всеки ден, неговите шансове за “смърт в люлката” нарастват 8 пъти”, съобщава ВВС.

Да, така е ... относно внезапната смърт при новородените, ама ...

... какво им пука на безотговорните "майчета" ...

важен за тях е секса (сексуалността по-точно), важно е, че са "отбили номера" с раждането, важно е,

... че продължават и след смъртта на дечицата си да задоволяват сладострастията си, нагона си,

както и да удовлетворяват убийствените си желания и навици ... те естествено не се ограничавт далеч-далеч само с пушенето ... Sad Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:05 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Бременнитте пушачки трябва да се съдят за "убийство по особено жесток начин" Evil or Very Mad

Ти си доста краен, ама има и ... по-големи крайности ...

... тези на кармата, които след подобна "майчина постъпка" започват тотално унищожение на целият род - особено по нейна линия!!! Sad Confused Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сетих се аз и за кармата...но има ефект ,когато се осъзнае,ате са безмозъчни,повечето.
Най-лошото е,че има и умни,ма като че ли нарочно си тровят детето,та по-дълго да им е в ръцете като боледува.защото се знае,че мнозинството жени искат дете,защото желаят да упражнят ПЪЛЕН контрол върху някого!И ако не им стига кучето,се прехвърлят на кукла,ама жива/Но въпросната кукла не може току-така да захвърлят в ъгъла,когато им омръзне да си играят с нея.Всъщност може,ма ги е страх от наказания-било съпужески,било правни.

Не всеки става за родител,ама не всеки го е разбрал.Но ако все пак стане и не настъпи промяна,защото при някои настъпва осъзнаване за живота,то не знам как да се постъпва с такива жалки хороподобия...

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:31 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Това за желанието за упражняване на контрол от страна на мнозинството жени и за това искали да имат дете и се знаело,аз пък не го знаех.Логично е да се предположи,че ако самите те в много от случаите са подложени на контрол от по-силния мъж може инстинктивно да се стремят да го компенсират,контролирайки по-слабия - детето,но това в никакъв случай не са мнозинство.И никоя нормална жена-майка не би искала детето и да е болно .За какво да и е връцете - да го гледа беззащитно ли? Ако има такива случаи,това са патологични изключения,а не мнозинството.Знаеш ли какво изпитва една майка,когато детето и е болно,дори най-невинната настинка понякога я хвърля в паника. Sad Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:45 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма как да знае.Затова и няма да го разкъсам, за това, което е написал. Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:50 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Няма как да знае.Затова и няма да го разкъсам, за това, което е написал. Laughing

Evil or Very Mad ...и аз изпитах същото желание,но може би на него му е простено.Всеки си има своите причнини за определено мнение,колкото и абсурдно да звучи,само не бива да се обобобщава и говори за мнозинство. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:51 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
...защото се знае,че мнозинството жени искат дете,защото желаят да упражнят ПЪЛЕН контрол върху някого!

Не всеки става за родител,ама не всеки го е разбрал.Но ако все пак стане и не настъпи промяна,защото при някои настъпва осъзнаване за живота,то не знам как да се постъпва с такива жалки хороподобия...

Неее ... грешиш .. повечето жени (поне това показва дългогодишната ми практика от 30- на годишен опит!!!) изобщо не желаят никакви деца ... става въпрос не само за съзнателното им проявление, а най-вече за подсъзнателното ...

Те задоволяват в повечето случаи "традиционните" си лични и неосъзнати емоционални изблици и ищаси в тази насока ... или пък гнусните желанийца на вече болните и умиращи техни родители ( в това число са и мъжете - естествено),

които (става въпрос за родителите) неистово се стремят да запазят поне "частичка" от собственото си тяло и плът тук - на Земята ... ама задължително искат да видят "семето си - своето физическо повторение" и отражение, което в повечето случаи е буквално ужасяващо и потресаващо ...

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
И никоя нормална жена-майка не би искала детето и да е болно .За какво да и е връцете - да го гледа беззащитно ли? Ако има такива случаи,това са патологични изключения,а не мнозинството.Знаеш ли какво изпитва една майка,когато детето и е болно,дори най-невинната настинка понякога я хвърля в паника. Sad Rolling Eyes

Има прекалено много такива случаи, Кати - особено през последните 30-на години ... Confused Rolling Eyes

Които са ПАТОЛОГИЧНО МНОЗИНСТВО, което патологичните индивиди приемат за естествено и ... нормално... сори.

Най-невинната настинка може да ги хвърли подобни "личности" наречени "майчета" в пълна паника единствено и само поради тяхната гузна съвест - нищо друго ... ааааа - и страх от наказание!!! Twisted Evil Razz

Само не ми говорои за майчината любов, защото ако съществува в дадената майка подобно нещо, то тя няма да вреди на детето си от началото на самия му зародиш в утробата й (дори много-много преди неговото зачеване няма да му вреди!!!) - по какъвто и да било начин ... сори ... още веднъж сори ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 12:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:

Въх ... много си свирепа нещщщщоооо ... Пенка! Shocked Sad Laughing

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 12:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато заговоря за майки,майчинство и др. под. пред жени,обикновено ме гледат викомерно,осъждащо и тъпо,разбира се Razz и каз3ват нещо от рода:
"Ти си мъж и нямаш право да говориш на тази тема,защото нищо не разбираш.
Сиреч проявяват някаква искривена женска солидарност,както едни "наши мургави сънародници",които винаги вземат страна на своите си без значение кой е виновен за нещо в ситуацията.Подразбира се,че "здравият разум" е отстъпил птред нещо друго

Да,аз съм мъж,но някои неща отстрани се виждат много по-добре.Аз лично се изслушвам женските съвети и в повечето случаи печеля от интерпретацията им.Сиреч не губя време и сили да открия нещо сам,при условие,че друг човек вече е видял как стоят нещата.

Затова аз казвам моята гледна точка,а който сезамисли и промени към по-добро-ок,който не-кармата ще му отвори очите Twisted Evil
Заб.Към вредата от цигари и др. под. спада и джина с тоник,графе Cool

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 12:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не е солидарност,а високомерие.Нали и един мъж е раждан и гледан от жена,освен ако не е сирак от рано.
Само дето върху него голямо,дори съдбовно значение върху по-нататъшния му живот оказва неговата майка,независимо дали с присъствието или с отсъствието си и върху подсъзнателно върху формиране на отношението му към жените въобще.Говоря по принцип.

Когато го осъзнае и се стреми да излезе от пристрастното си отношение и да е по-обективен е добре за него и за другите,когато не успее - зле.

И не мен са ми казвали "нищо не разбираш"/от възпитание например/,когато детето ми е било малко и съм била млада,въпреки,че аз съм смятала,че много повече разбирах от една с 2-3 по-големи деца,въпрос на интелигентност и култура.

Отклоних се от основната тема,сори.
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 1:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лорде, нека ми е гадно с цигарките и джина с тоник!Така ми се пада!Ще се мъча! Very Happy Виж сега к'во - да правиш генерални обобщения винаги е тъпо.

Това е все едно аз да взема да правя обощения за мъжете - все ще изпляскам някоя глупост, еле пък ако се открехна на темата за бащинството.

Истината е, че го има и едното, и другото.Не може да се подкарват хората под общ знаменател, защото то е все едно да гледаш дървото, а да не виждаш корените му, или пък дзверейки се в корените, да не виждаш небето.

Такива ми ти графски работи.За себе си мога да кажа, че не малка част от времето съм била и баща и майка - не във физическия, а в преносния смисъл /да не вземеш да си помислиш сега пък нещо нередно Wink /.Желание за обсебване и контрол - никакво.

Възпитала съм самостоятелен и дори прекалено пробивен млад мъжки екземпляр, надявам се - без комплекси от жените.Когато е боледувал - е това е най-тежкото за мен.

Повярвай ми, че бих предпочела аз да изкарам всички болести по списък, но той да е здрав.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 2:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На мен слава Богу не ми се е налагало да бъда баща досега.а сега вече не се налага,защото дъщеря ми е прекалено зряла и самостоятелна,което изключително много ме радва.

Дори да ме притеснява,че ще допусне някаква грешка,няма да съм в състояние да го предотвратя,нейна ще си е,дори последиците да паднат и върху мен.

Аз самата знам какво е да се стремят не точно да те контролират,но да се опитват да ти направляват живота,мислейки,че знаят по-добре от самия теб кое е най-доброто за теб и затова съм се стремяла да не допускам същото,пък и не съм такъв човек по принцип,дори не го умея.

За да контролираш някого трябва да можеш да поемеш и съответната отговорност за действията и живота му вместо него,а това никак не е леко бреме.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 4:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аййййй ... ваааййййй ... лелллеееейййй ... вие много сте напреднали нещо ... потребители драги и уважаеми ... хъкъмкхм ... Cool

Май ви влияе промяната във времето ... Razz Laughing

Ми ... ние тук говорим за вредата от тютюнопушенето ... Cool

Знаете ли колко е лошо, когато един непушач трябва да диша тютюневия дим на пушача?!

Това си е просто чиста инквизиция - без или със всякакво съображение.

А я сега си представете как ще се чувства онзи току-що зародил се живот в утробата на майката, която "павка" като за световното ...

Аудане, майн хере, запасвай пищака и ... да тръгваме, значи - на лов! Ние си знаем къде и при кого ... хкмкхъм ... Cool Wink

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта