НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:32 am Вижте мненията без отговор
КРИТИКАРСТВОТО - УБИВА ИЛИ НЕ?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 05, 2007 7:53 pm
МнениеЗаглавие : Re: ????????? ?? ??????!
Отговорете с цитат

merigi написа:

Всъщност за мен критиката е убийствена за самочувствието, за потенциала и за желанието на хората!

Чувстваш се като пребит след критиката!Все едно трябва да се промениш, че не си ти, а другият/критикуващия/ иска да те моделира.

Иначе има много начини да кажеш на някого , че нещо не ти харесва, без да засегнеш ЛИЧНОСТТА на човека. Нали съм права!?

Критиката е вид манипулиране на подсъзнателно ниво, освен на съзнателно.

В многото си нюанси тя дори се доближава до истинското зомбиране на критикуваната личност, особено когато това става в нейно лично присъствие ... Rolling Eyes

Манипулатора (критикуващият) наистина иска да те моделира според неговото виждане и разбиране и да те подчини изцяло на неговата воля ... сори, но е точно така! Rolling Eyes

Неговото желание в никакъв случай не се свежда само до унижението на критикувания, то се разпростира в много по-голям мащаб и ... наистниа критиката е равностойна или равнозначна на УБИЙСТВО!

Отново ... сори!
Sad

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Започнах да пиша,че критиката не винаги е лоша,че хората които критикуват не винаги го правят,за да ти навредят.Е да ама се замислих и стигнах до извода,че съм в голяма грешка!Ако го погледна от друг ъгъл....ми тя критиката дали е "добронамерена" или не,винаги ти действа на психиката и подсъзнанието...кое му е добрата страна на това?
Дори и да се опиташ да промениш казаното от критикуващия,съзнателно си мислиш "Промених го",но подсъзнателно си остава и понякога действаш по начина,за които са те критикували!
Определено не мисля,че критиката носи добро!
Този,който критикува другите,според мен критикува самия себе си!Обръщението му към хората ,отговаря на отношението му към самия него!Критикът е песимист,той не вижда хубавото!
За това най-добре е да не приемаме нищо лично и когато ни критикуват да не се подаваме на "атаките" им.Не е трудно.Ако го желаеш,ще го постигнеш! Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
merigi

Пуснато наПуснато на: Нед Окт 07, 2007 2:00 pm
МнениеЗаглавие : ?????
Отговорете с цитат

Има проучване, че колкото и да критикуваш някого в 99 % от 100 никой човек никога не подлага себе си на критика за нищо, та колкото и крив да е той.
Да изтъкваш грешките и недостатъците е безполезно, защото кара критикувания да взема отбранителна позиция и да се оправдава.Такова е изтъкване е опасно, защото наранява скъпото достойнство на човека и чувството му на важност и така се настройва враждебно.Въобще за мен критиките са безполезни и вредни-за родитиелите, работодателите и за жените и мъжете.
Когато във Вас или в мен се появи изкушението да осъждаме някого утре, нека разберем, че човека отсреща навярно ще ни отвърне по същия начин или ще каже, че не вижда какво толкова е направил! Просто такава е човешката природа-за това, което е направил, той сам за себе си е прав!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Окт 07, 2007 10:05 pm
МнениеЗаглавие : Re: ?????
Отговорете с цитат

merigi написа:
Просто такава е човешката природа-за това, което е направил, той сам за себе си е прав!

Ако при уместна и тактична забележка, която не се таксува като критикарство, отправена към съответен човек, който е сгрешил по някакъв начин в някакво направление - волно или неволно - то ако същият е носител на духовни стойности просто ще разбере за какво иде реч и ... естествено реакцията му ще бъде твърде положителна!

Като пример ще посоча един от новите ни потребители - Мадара!

Той е носител на такива духовни ценности, за което истински му се радвам! Very Happy

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 07, 2007 10:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То е от иметоSmile

Пуснато наПуснато на: Пон Окт 08, 2007 11:24 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато критикуваме просто се опитваме да преиначим някого според собствените (най-често става въпрос за насадени нам ценности, било обществени, било религиозни, окултни и т.н.) си виждания, светоглед, предубеждения. Едно е да предложим своите като възможност. Друго е да се опитваме да ги вменим някому чрез слово, действие или друг вид увреждания. Cool

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта