НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:33 am Вижте мненията без отговор
ЗА ДОСТОЙНСТВОТО И ВЪЗМЕЗДИЕТО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Пост, молитва и съзерцание така се отразяват на човека. Embarassed

А не мислиш ли, че това зависи единствено от ... самия човек?! Razz

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:49 am
МнениеЗаглавие : Re: ?? ????????????? ? ???????????
Отговорете с цитат

reveta написа:

Селена, представям си болката, която изпитвате и как се чувствате като си примомняте тези кошмари... Sad
Не е било ваша работа да предотвратявате лошите последици. И защо ви е да ги предотвратявате? За да получавате в замяна обиди, унижения и сол в раните ли? Sad
Не мога да виждам в бъдещето като вас, но въпреки това вярвам че "Бог забавя, но не забравя"... Но за съжалеине опитът ми говори друго: Няма справедливост и възмездие, а ненаказаното зло се множи с всеки изминат ден...

Не, Ревета, в мен много-много отдавна няма подобна болка - относно припомнянето на собственото ми минало искам да кажа! Това са отзвучали мигове, благодарение на които аз съм научила някои от кармичните си уроци, пък и съм помъдряла малко или много от тях. Wink

Ненаказаното зло се множи наистина всеки ден, но ... все пак идва един миг, в който то бива заплащано понякога и с живота на злодея, колкото и невинно да изглежда то ...

Ти си ми изпратила един прекрасен пример за това следствие на мейла и аз ще го публикувам тук - с твое разрешение ... не мога да се сдържа просто да не го направя ...

Ето прекрасния разказ на Ревета, относно Божественото възмездие за едно сторено на вид почти несъществено зло ...или подигравка ... а може би обида?!

ОТ РЕВЕТА:

Престъпление и наказание

"По време на революцията във Франция трима войници виждат в центъра на малко градче голяма статуя на Пресвета Дева Мария. Томас, единият от тях вади пистолета си, прицелва се в нея, стреля И куршумът попадна точно в средата на челото, между двете очи на Девата. По-късно неговият другар разказва:

"След този голям "подвиг" преди да потеглим към фронта, една стара жена, която ни видя, ни каза:

"Вие отивате на война. Това, което току-що сторихте няма да ви донесе добро!"

Томас в миг се ядоса на направената забележка, изгледа гневно жената, изруга я и я заплаши. Франсоа и аз успяхме да попречим на нашия другар да даде простор на гнева си.

Потеглихме към фронта, но видимо бяхме разстроени от лошата постъпка и от заплахата на старицата. На няколко пъти се скарахме помежду си. Мъчително привършихме деня. Признавам, че отивах на боя без ентусиазъм и че мисълта за нелепо строшената статуя на Девата ме преследваше и гнетеше. Не знам дали и Томас изпитваше същото. Едва ли... Същата вечер се присъединихме към нашия полк.

Няколко дни след това срещнахме врага лице в лице. Завърза се лют и решителен бой. Ние явно имахме голямо надмощие. С храбростта и уменията си на боец най-много се отличи Томас. Разбихме бързо врага, които се впусна в паническо бягство.

Битката приключи и когато полковникът заповяда да спрем преследването, изненадващо се чу силен гръм, който като че ли падна от ясното небе. В същия миг Томас се завъртя около себе си и се строполи по гръб на земята. Фрaнсоa и аз се спуснахме да го свестим, но … той беше мъртъв.

Куршумът го беше засегнал точно в средата на челото, между двете очи, на същото място, където неговият куршум няколко дни преди това, беше улучил статуята на Пресветата Дева.

Ние се спогледахме изплашени без да си кажем нито дума, по-бледи от смъртта ... "

(Луи Вейо)

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Sad Напомня на случая у нас с избодените очи на иконата,описан по-напред тук.Възмездието е било страшно,на злосторника в последствие му се раждали слепи деца. Sad Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
А не мислиш ли, че това зависи единствено от ... самия човек?! Razz

Разбира се, аз визирах само себе си в подобна ситуация! Laughing Естествено, че има хора, които могат да го правят и то им идва от вътре, но явно тези монахини не са били от тях - искали са да са такива, но всъщност не са и ето, че завесата се е вдигнала по един безкрайно грозен начин.Цял живот не може да се играе театър.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Като допълнение си спомням за гафа на един "свят човек' в Индия.Години наред "водел манифестации". Smile
Имал вид на благ,миролюбив и т.н. качества на "светия човек".Обаче..един ден "избухнал" Mad Surprised Evil or Very Mad -развикал се,използвайки най-вече "каруцарския" жаргон.
Хората го гледали така- Shocked Shocked Shocked ,а той след секунди се усетил,че се издънил,но било късно Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 04, 2007 12:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Като допълнение си спомням за гафа на един "свят човек' в Индия.Години наред "водел манифестации". Smile
Имал вид на благ,миролюбив и т.н. качества на "светия човек".Обаче..един ден "избухнал" Mad Surprised Evil or Very Mad -развикал се,използвайки най-вече "каруцарския" жаргон.
Хората го гледали така- Shocked Shocked Shocked ,а той след секунди се усетил,че се издънил,но било късно Crying or Very sad

За да не се получават следователно подобни ефекти, то трябва човека първо да се научи да се владее, т.е. самоконтролира.

И второ - за да се научи да се самоконтролира трябва да се научи на търпение и смирение.

А трето - за да може да постигне и трите неща - самоконтрол, търпение и смирение, трябва да постигне себепознанието!

Това е. Smile

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"Опознал" се той.Хубаво се "опознал"...Че и другите покрай него го "опознали" ...ама малко късноLaughing

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Както се казва "по-добре късно от колкото никога".Може да се е оказал не по-малко изненадан от "познанството", от колкото другите около него. Rolling Eyes Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 04, 2007 7:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
"Опознал" се той.Хубаво се "опознал"...Че и другите покрай него го "опознали" ...ама малко късноLaughing

Я да ни кажеш кой е този палавник?! Wink

Много ще ни бъде интересно и ... не на последно място любопитно ... Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 04, 2007 9:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прочетох за историята преди години,но обещавам да потърся,за да докажа,че Измамничеството не признава пол,възраст,раса и религия Smile

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 04, 2007 9:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Той щом е "водил манифестации",май е ясен.Доколкото ми е известно там в Индия светите хора не изразяват по този начин "святостта" си Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:50 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ммммдддааааа ... права си, Кати ... Confused Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си