Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:32 am
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Пост, молитва и съзерцание така се отразяват на човека. |
А не мислиш ли, че това зависи единствено от ... самия човек?! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:49 am
Заглавие : Re: ?? ????????????? ? ???????????
|
|
|
reveta написа: |
Селена, представям си болката, която изпитвате и как се чувствате като си примомняте тези кошмари...
Не е било ваша работа да предотвратявате лошите последици. И защо ви е да ги предотвратявате? За да получавате в замяна обиди, унижения и сол в раните ли?
Не мога да виждам в бъдещето като вас, но въпреки това вярвам че "Бог забавя, но не забравя"... Но за съжалеине опитът ми говори друго: Няма справедливост и възмездие, а ненаказаното зло се множи с всеки изминат ден... |
Не, Ревета, в мен много-много отдавна няма подобна болка - относно припомнянето на собственото ми минало искам да кажа! Това са отзвучали мигове, благодарение на които аз съм научила някои от кармичните си уроци, пък и съм помъдряла малко или много от тях.
Ненаказаното зло се множи наистина всеки ден, но ... все пак идва един миг, в който то бива заплащано понякога и с живота на злодея, колкото и невинно да изглежда то ...
Ти си ми изпратила един прекрасен пример за това следствие на мейла и аз ще го публикувам тук - с твое разрешение ... не мога да се сдържа просто да не го направя ...
Ето прекрасния разказ на Ревета, относно Божественото възмездие за едно сторено на вид почти несъществено зло ...или подигравка ... а може би обида?!
ОТ РЕВЕТА:
Престъпление и наказание
"По време на революцията във Франция трима войници виждат в центъра на малко градче голяма статуя на Пресвета Дева Мария. Томас, единият от тях вади пистолета си, прицелва се в нея, стреля И куршумът попадна точно в средата на челото, между двете очи на Девата. По-късно неговият другар разказва:
"След този голям "подвиг" преди да потеглим към фронта, една стара жена, която ни видя, ни каза:
"Вие отивате на война. Това, което току-що сторихте няма да ви донесе добро!"
Томас в миг се ядоса на направената забележка, изгледа гневно жената, изруга я и я заплаши. Франсоа и аз успяхме да попречим на нашия другар да даде простор на гнева си.
Потеглихме към фронта, но видимо бяхме разстроени от лошата постъпка и от заплахата на старицата. На няколко пъти се скарахме помежду си. Мъчително привършихме деня. Признавам, че отивах на боя без ентусиазъм и че мисълта за нелепо строшената статуя на Девата ме преследваше и гнетеше. Не знам дали и Томас изпитваше същото. Едва ли... Същата вечер се присъединихме към нашия полк.
Няколко дни след това срещнахме врага лице в лице. Завърза се лют и решителен бой. Ние явно имахме голямо надмощие. С храбростта и уменията си на боец най-много се отличи Томас. Разбихме бързо врага, които се впусна в паническо бягство.
Битката приключи и когато полковникът заповяда да спрем преследването, изненадващо се чу силен гръм, който като че ли падна от ясното небе. В същия миг Томас се завъртя около себе си и се строполи по гръб на земята. Фрaнсоa и аз се спуснахме да го свестим, но … той беше мъртъв.
Куршумът го беше засегнал точно в средата на челото, между двете очи, на същото място, където неговият куршум няколко дни преди това, беше улучил статуята на Пресветата Дева.
Ние се спогледахме изплашени без да си кажем нито дума, по-бледи от смъртта ... "
(Луи Вейо)
|
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:16 pm
Заглавие :
|
|
|
Напомня на случая у нас с избодените очи на иконата,описан по-напред тук.Възмездието е било страшно,на злосторника в последствие му се раждали слепи деца. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:22 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | А не мислиш ли, че това зависи единствено от ... самия човек?! |
Разбира се, аз визирах само себе си в подобна ситуация! Естествено, че има хора, които могат да го правят и то им идва от вътре, но явно тези монахини не са били от тях - искали са да са такива, но всъщност не са и ето, че завесата се е вдигнала по един безкрайно грозен начин.Цял живот не може да се играе театър. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Като допълнение си спомням за гафа на един "свят човек' в Индия.Години наред "водел манифестации".
Имал вид на благ,миролюбив и т.н. качества на "светия човек".Обаче..един ден "избухнал" -развикал се,използвайки най-вече "каруцарския" жаргон.
Хората го гледали така- ,а той след секунди се усетил,че се издънил,но било късно |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 12:33 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Като допълнение си спомням за гафа на един "свят човек' в Индия.Години наред "водел манифестации".
Имал вид на благ,миролюбив и т.н. качества на "светия човек".Обаче..един ден "избухнал" -развикал се,използвайки най-вече "каруцарския" жаргон.
Хората го гледали така- ,а той след секунди се усетил,че се издънил,но било късно |
За да не се получават следователно подобни ефекти, то трябва човека първо да се научи да се владее, т.е. самоконтролира.
И второ - за да се научи да се самоконтролира трябва да се научи на търпение и смирение.
А трето - за да може да постигне и трите неща - самоконтрол, търпение и смирение, трябва да постигне себепознанието!
Това е. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:53 pm
Заглавие :
|
|
|
"Опознал" се той.Хубаво се "опознал"...Че и другите покрай него го "опознали" ...ама малко късно |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:57 pm
Заглавие :
|
|
|
Както се казва "по-добре късно от колкото никога".Може да се е оказал не по-малко изненадан от "познанството", от колкото другите около него. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 7:45 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | "Опознал" се той.Хубаво се "опознал"...Че и другите покрай него го "опознали" ...ама малко късно |
Я да ни кажеш кой е този палавник?!
Много ще ни бъде интересно и ... не на последно място любопитно ... |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 9:28 pm
Заглавие :
|
|
|
Прочетох за историята преди години,но обещавам да потърся,за да докажа,че Измамничеството не признава пол,възраст,раса и религия |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 9:45 pm
Заглавие :
|
|
|
Той щом е "водил манифестации",май е ясен.Доколкото ми е известно там в Индия светите хора не изразяват по този начин "святостта" си |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:50 am
Заглавие :
|
|
|
Ммммдддааааа ... права си, Кати ... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|