Автор |
Съобщение |
penka
|
Пуснато на: Нед Авг 12, 2007 4:01 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, така си е.Страх ме е от болката и от неизвестността.Другото, разбира се, че не го познавам.Може би, ако бях напълно сигурна, че съществува, щеше да ме е страх по-малко.Все пак човек не го е страх да заспи.А смъртта изглежда ужасно окончателна. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2007 3:06 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Да, така си е.Страх ме е от болката и от неизвестността.Другото, разбира се, че не го познавам.Може би, ако бях напълно сигурна, че съществува, щеше да ме е страх по-малко.Все пак човек не го е страх да заспи.А смъртта изглежда ужасно окончателна. |
Напълно сигурна?! Няма такава сигурност никъде - нито в битието, нито в небитието.
Но ... независимо, че не си напълно сигурна, че всичко е едно цяло, и че живота е навсякъде и във всичко, и че той продължава на различните фини планове в незримото за нас, това не омаловажава факта, на самата истина.
Смъртта не изглежда ужасно окончателна, защото изобщо не е такава. Такава е единствено в погрешните представи на човека, който е затънал в собственото си невежество и незнание, а смятам, че ти не си от тези хора!
Смъртта е спокойна, лъчезарна и ... впоследствие утвърждаваща живота, чрез който преминаваме само от една форма в друга! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2007 4:58 pm
Заглавие :
|
|
|
Много хубаво звучи!Аз работата с раждането я свърших вече, живота го действам в момента, остава ми само да свърша и тази работа със смъртта.Като мине и това - ще си отдъхна.Не бързам обаче. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 7:49 pm
Заглавие :
|
|
|
Всъщност защо непременно трябва да свързваме тези две неща - "старост и самота"?Може да си стар без да си самотен, а може да си самотен и като си млад?В тези няколко дни, откакто беше пусната темата, наблюдавах млади хора, които са ужасно самотни и доста възрастни хора /сутрин в парка/ на големи компании, които явно никак не бяха самотни и си прекарваха много добре.Май всичко се свежда пак до конкретния човек и конкретния случай, без да има някаква твърда връзка с годините. |
|
|
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 9:38 am
Заглавие :
|
|
|
|
|
Pi
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:33 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: |
Смъртта е спокойна, лъчезарна и ... впоследствие утвърждаваща живота, чрез който преминаваме само от една форма в друга![/b][/color] |
Преминаването от другата страна е награда за човека и изпитание за близките му, оставащи тук... Никога не съм се страхувала от моята смърт, а от тази на близките ми...
Самотата няма връзка със старостта или с това да си сам.. А старостта е нещо прекрасно, стига да си живял достойно, да си използвал даденото ти време правилно... да си събрал опит, да си натрупал мъдрост... да можеш да се обърнеш назад с радост и да си доволен... не искам да съм млада, да преживявам всичките "проблеми" на младостта.. предпочитам си старостта |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|