НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 6:37 am Вижте мненията без отговор
ЗА МЪДРОСТТА и още нещо ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юли 02, 2007 5:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Smile На мен любимото ми беше "Шоуто каталяса насред пътя"/писано по конкретен повод/,отправка към "The show must го on" в нашенски вариант,харесваше ми иронията към всичко което се случваше напоследък около нас.И бъзиците с абсурдите в икономиката,в частта на цените и доходите,щото беше свързано с работата ми.Щеше да е смешно,ако не беше трагично.Понеже темата е за мъдростта се сетих,че навремето като излезе книгата "Мъдростта на вековете"/не съм сигурна така ли се казваше/,като бях млада преписвахме като луди сентенциите,които най-много ни харесваха. Smile

МЪДРОСТТА НА ВЕКОВЕТЕ?!

Пазя си я и до ден днешен!

Бях си я купила, когато учех тук, в София, в първи курс на техникума по полиграфия, а това беше през красивата софийска есен на 1971 год.! Може би тя е едно от нещата, които ме тласнаха към духовните науки и после към йога, защото те са там, в йога ...

Отдавна вече няма такива книги ... всъщност бих казала дори, че през последните години дори няма книги ... Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Пон Юли 02, 2007 5:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Мили хора, потребители на този форум, за около месец четене тук и скромно участие научих доста. Искам сърдечно да Ви благодаря и да Ви изпратя една мисъл, която стои на бюрото ми от много време, често я чета и мисля върху нея. Да си призная, но не бях чувала за духовните учители, за които прочетох тук. За мен това е едно необикновено място и всеки ден си открадвам по малко време за форума. И така мисълта е:"Трябва да простите на всички, които са ви наранили, дори когато умът ви да оценява това, което са ви причинили, като непростимо. Вие ще им простите не, защото те са го заслужили, а защото не искате да страдате и да ви боли всеки път, когато си спомните за това. Няма значение какво са ви направили другите, вие ще им простите, защото не искате да ви е гадно през цялото време. Прошката е необходима за вашето собствено ментално излекуване. Вие ще простите, защото чувствате състрадание към самия себе си. Прошката е акт на любов към самия себе си." Дон Мигел Руис

Благодаря ти, ASD, за топлите думи, които отправяш към нашия форум!

Радвам се най-искрено, че той ти дава възможността да прозреш кое е истината, правилното и неправилното, и да поемеш по твоя истински Път! Very Happy

Хеййй, ... Кати!

Казах ли ти, че поне един ще се опита да разбере ... значи си струва да продължим да се трудим ... Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пон Юли 02, 2007 5:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Ами, радвам се! То същото беше и с мен и продължава да бъде.Пък и мисля,че не е само един. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Юли 02, 2007 5:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Честно да ти кажа и аз мисля така ... нищо, че се притайват и не искат да пишат във форума!

По-важното е, че обръщат внимание на това, на което трябва да обръщат внимание! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 10:27 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Моля Smile Маг Селена, това чувствах, това написах .......
Много вероятно е хората, които мълчат да се чувстват недостатъчно компетентни по дадена тема. Аз лично чета всичко тук, харесва ми, но не мога да се включа навсякъде, липсва ми познание. Тук има съчетание на полезното с приятното. Една от последнте Ви публикации за диамантите ме впечатли. В интернет няма достатъчно информация или аз не съм попаднала. От всичко запомних че след като носиш камъка 9 години, то започва да има благотворно влияние върху собственика. Но в същото време излезе един филм "Кървав диамант" който ме потресе.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 10:59 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Човешкото невежество може да роди всякакви безумни сценарии и то не само за филми!

Хората се подчиняват най-вече на емоциите си, обичат тръпката от покачването на адреналина и търсят да гледат страшни и безумни, както и изключително жестоки, и дълбоко потресяващи апокалиптични сцени, за да хранят отвратителното си и кръвожадно Его.

Болните им и ограничени умове раждат всякакви подобни, за да задоволят вътрешния духовен упадък на стръвния потребител, като по този начин печелят неспетни богатства, което е и най-вече целта на такива филмови продукции ... Rolling Eyes

А що се отнася до диаманта, той, както и всички останали скъпоценни и полускъпоценни минерални камъни, може да бъде кодиран, защото структурата му "помни" и съответно излъчва енергията, която можеш да "запишеш" в неговата енергетика и основен строеж ... така, че няма невъзможни неща ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 12:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Mъдростта идва с годините, /Не при всекиго, разбира се!/ Wink
Обратното също е вярно - Невинаги възрастта е определяща. Има хора, който определено страдат от липса на каквато и да било мъдрост, независимо дали са на 20 или на 70.
Самото понятие мъдрост е със сложен характер и обхваща знания (начетеност), мисъл (логика) и житеиски опит от различни сфери, база за сравнение. Именно комбинацията от тези качества, скрепена със здрав разум е абсолютно задължителна за хората, които оправят чужди проблеми и решават човешки съдби. За съжаление, в живота често става обратното - душевно болните "помагат" на други болни, а мошеници ни учат на честност и почтеност... Те обаче далеч не страдат само от лукаво невежество, а от всички земни пороци взети заедно /включително и най-мръсните!/, които може да си представи човек.
А пороците, получени вследствие невежество и липса на мъдрост, направо бледнеят в сравнение с пороците получени от липсата на по-обикновени човешки качества и най-вече от липсата на задръжки - като алкохолизъм, разврат, проституция, психични разтройства, престъпно поведение, измама+пладнешко ограбване и още и още...
penka

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 8:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
За съжаление, в живота често става обратното - душевно болните "помагат" на други болни, а мошеници ни учат на честност и почтеност...
Това си е процес и в него има две страни, които явно си резонират хармонично по някакъв начин.Или казано по народному - "търкулнало се гърненцето и си намерило похлупачето!" Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 12:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За съжаление релацията е точно такава ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 1:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прегледах какво съм писала късно снощи и чак сега си давам сметка че може да съм осквернила тази хубава тема с изреждането на земните пороци. Embarassed Ако смятате, че горния ми пост не е за тук, няма проблем да го заличите.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 2:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Shocked Shocked Shocked
Защо да изтриваме поста ти, Ревета!

Той е достатъчно красноречив и точен!!! Sad

Всичко в него си е премерено и е на мястото си ... Wink Smile

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 8:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Защото за момент си помислих, че твърде много съм се отклонила от темата и че не е трябвало да обсъждам пороците при положение, че заглавието на темата касае мъдростта. Rolling Eyes А иначе знам, че никога не бихте ме изтрили. Wink
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 13, 2007 3:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЧОВЕК ЗА ДА СТИГНЕ ДО МЪДРОСТТА ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЕЕ ПОРОЦИТЕ СИ. Smile

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 13, 2007 3:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди това трябва да ги е осъзнал като такива и да ги признае пред себе си,това една крачка напред към осъзнаването,себепознанието,може би малка крачка по пътя към достигане на мъдростта.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 13, 2007 3:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Преди това трябва да ги е осъзнал като такива и да ги признае пред себе си,това една крачка напред към осъзнаването,себепознанието,може би малка крачка по пътя към достигане на мъдростта.

Да, така е, ама човека предпочита да не признава нищо пред себе си, той винаги търси причините някъде извън себе си ... щото трябва да спре иначе да повтаря грешките си, породени от неразбирането му!

А това нито му харесва, нито пък му изнася ...
Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта