НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:47 am Вижте мненията без отговор
АПОКАЛИПСИСЪТ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Обезсмисля се до толкова, доколкото не разбираме самото РАЗБИРАНЕ на еволюционните процеси ........!!! Sad

КАКТО НЕ РАЗБИРАМЕ И ДЕВОЛЮЦИОННИТЕ СЪЩО

- така, че самото ОБЕЗСМИСЛЯНЕ се крие именно в неразбирането на всички понятия - ДО ЕДНО - свързани със сътворяването и поддържането, и еволюирането във всички цикли, нива и принципа на живота!!!!!!!

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Понеже аз от някое време се опитвам да гледам позитивно и с усмивка на живота , заобикалящото ме и хората в частност /по Ваш съвет/, то значи "благата вест" от това, че си живеем непрекъснато в Апокалипсиса е това, че явно сме му свикнали, пък даже сме му хванали и цаката. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:52 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не, изпуснали сме му "цаката" и никога не сме му свиквали на АПОКАЛИПСИСА, защото той не ни интересува изобщо, и поради това не му обръщаме никакво внимание.

Видиотения индивид изобщо не отчита, че се помещава именно в този процес, движен и създаван точно от него.

Той е самовглъбен в собственото си нищожно физическо съществуване, оцеляване и ... задоволяване или самозадоволяване на инстинктите му.

Видиотеният индивид не отчита факта, че е част от този процес, той мисли, че неговите желания, чувства и емоции, които ги отчита като ЖИВОТ, са центъра на Вселената ...

Той е сляп поради тоталния му ЕГОИЗЪМ И АЛЧНОСТ НА ВСИЧКИ НИВА, породени именно от жалките му желанийца, фалшивите чувства и неконтролеруеми емоции ... нищо ново под небето!

Ама кой ли и го разбира, и отчита този очевадещ факт?! Точно никой ... пак ще кажа ,че керванът си върви, АПОКАЛИПСИСА си тече, а ... кучето си лае ли лае ... това е. Rolling Eyes Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 2:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прехвърлям от темата за жегата тук.Не съм била в София по това време и не знам как са се чувствали хората, но предполагам, че главоболието е единствено от смяната на налягането, Кати.А що се отнася до свечеряването по сутрешно време наистина си е малко плашещо, но мен повече ме плаши друго.Преди време някъде /не помня къде/ бях чела, че Ванга предрекла за България, че около 2010 година ще се превърне в пустиня и "камили ще бродят из пясъка".Бях го забравила, но това което виждам по новините напоследък ежедневно, ме накара да си го припомня.За нас тук апокалипсисът наистина е започнал.Сечем и палим горите, после се вайкаме от суша. Задръстваме с боклуци реките и се вайкаме от наводнения.Всеки чака държавата да му помага, а сам той не отива и едон боклук да вдигне.Днес във вестника има заглавие "Чалгаджии подпалиха горите в Старозагорско"!Представям си какъв кеф е било да си слушаш чалгичка и да си пийваш биричка, докато гледаш как се разгаря пожара - е няма как да не се почувстваш почти като Нерон!Маг Селена, от всичките Ви съвети най-трудния за изпълнение е този да не потъваме във водовъртежа на отвращението и да не съдим хората за това което са и това, което правят или пък - не правят!Не знам, честно казано, и Вие как го постигате!
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 6:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лично аз бих обърнал заглавието на: "подпалиха Чалгаджии в горите в Старозагорско" - звучи много приятно, ободряващо и някакси повдига духа. Very Happy

Като оставим шегата настрана, можеш да опиташ с любов. Според мен е единственият антидот, когато става въпрос за отвращение или привързаност. Лекува и от двете отрови. Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 6:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Любовта към ближния, в частност към "чалгаджиите"/дори да не ги считаме за "ближни,ама нали и те са хора,"божии творения" би било в противоречие с удоволствето от вестта,че са ги подпалили,не че не звучи по-добре. Laughing Laughing Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 6:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма значение, животът и без това е абсурден Razz

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Поне от чалгаджии може да се очакват свинщини,в т.ч.и подпалване с упостошителни последици повече,отколкото например от "рокери","пънкри"и т.н."фенове".Последните бяха на топа преди години,но сега са евоюлирали,някои са се отдали и на благородни каузи,вкл.природозащитни,та ако не подпалят и изгорят чалгаджиите,може и те някой ден...В тази връзка се сещам за един популярен отпреди 30 г.виц:"Попитали Кисинджър/може да бъркам политика/"Какво имате против Виетнам? и той отвърнал:"Напалм!"Та покрай чалгаджиите често се сещам за него,ако ме питат какво против имам...Не звучи хуманно и толерантно като за моята същност,ама какво да се прави... Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 7:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Днес във вестника има заглавие "Чалгаджии подпалиха горите в Старозагорско"!Представям си какъв кеф е било да си слушаш чалгичка и да си пийваш биричка, докато гледаш как се разгаря пожара - е няма как да не се почувстваш почти като Нерон!Маг Селена, от всичките Ви съвети най-трудния за изпълнение е този да не потъваме във водовъртежа на отвращението и да не съдим хората за това което са и това, което правят или пък - не правят!Не знам, честно казано, и Вие как го постигате!

Че какво може да се очаква от "чалгаджии" и "
чалгаджийска нация"?! Нищо друго - освен тотално унищожение и в частност самоунищожение ... Shocked Rolling Eyes Изродия - какво да се прави ...

Цитат:
Маг Селена, от всичките Ви съвети най-трудния за изпълнение е този да не потъваме във водовъртежа на отвращението и да не съдим хората за това което са и това, което правят или пък - не правят!Не знам, честно казано, и Вие как го постигате!

А ДА СЪМ КАЗАЛА ИЛИ ПОКАЗАЛА НЯКЪДЕ И НЯКОГА, ВСЕ ОЩЕ, ЧЕ ГО ПОСТИГАМ???!!!

Лошото е, че започвам да се отвращавам и от собственото си отвращение, което пък е още по-пагубно!

Аз също като теб съм в голяма дилема и ... имам проблем с вътрешните си нагласи и възприятия в това отношение!

Но ... работя по въпроса и ... хич няма да питам "някоя ясновидка" как да се справя с този проблем, защото ще ме гледа като изкопаемо от извънземието!!! Shocked Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 8:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, поне сме сговорна дружина.Иначе и аз се опитвам да не съдя прекалено много, защото знам, че нямам никакво основание, или право, или смисъл...но много е трудно.В един момент започва да ми се размива границата между това да не съдиш и това да нямаш никакво мнение за нещата, а никакво мнение за мен е все едно да си труп.Пък не мога и да съм сляпа.С любовта нещо не ми се получава.Тази сутрин гледах по БТВ репортаж за циганите, които бйстваха за спирането на каруците им в София и един от тях се изцепи"Ще крадем и ще обираме!". Е, как да не го обичам този човек! Crying or Very sad
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 8:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
...Иначе и аз се опитвам да не съдя прекалено много...

Знаем, че не съдиш прекалено - ти направо биеш Embarassed Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 8:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Този въпрос с каруците го отнесоха към расовите и етническите.А че в тези задръствания градът ни агонизира...Вярно,че и те хляб трябва да ядат,този,дето си го изкарват с каруците,ама,това никъде го няма/из Европата/,по Индия и прилежащите,без да броим свещените крави има разни рикши,те поне обслужват местни и туристи.Освен да ги задължат да ги ползваме като таксита,с някаква тарифичка,стига да са хигиенизирани. Laughing Laughing Laughing Laughing
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 8:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, знам че си много добра и все се стараеш всички да разбереш /към което и аз се стремя Embarassed /, ама чак пък толкова!Човешки жертви от ПТП стават заради тези каруци!Да не говорим за смрадта, лайната /с извинение/ и т.н. Абе това е столица все пак и сме в 21 век!То тогава да им разрешат на хората да си отглеждат и крави, кокошки и прасета по блоковете, щото да има какво да си заколят, че са гладни. Twisted Evil
P.S. Маг Живин, аз наистина се старая и отдавна никого не съм била - има вече почти година. Very Happy Говоря буквално, а не в преносен смисъл.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 8:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Аз може да съм добра,ама някога се е случвало да се посбия.А това с животните по блоковете,някъде и досега си го правят.Едно лято преди десетина години един петел от един балкон ме будеше /и не само мен/ няколко дни,после може да се досетим какво го е сполетяло,когато млъкна.А едни мои познати по повод домашните любимци се изказваха по следния начин:"това за какво го гледаш:стрижеш ли го, доиш ли го,ще го ядеш ли?"За тях "за удоволствие и от любов" беше неразбираемо. Rolling Eyes
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 02, 2007 8:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
P.S. Маг Живин, аз наистина се старая и отдавна никого не съм била - има вече почти година. Very Happy Говоря буквално, а не в преносен смисъл.

Сигурна ли си, че си добре със здравето Shocked

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта