|
Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:00 pm
Заглавие : ??????????? ?? ?? ???? ????? ?????? ?? ?????
|
|
|
От 13 - те най-важни хранителни вещества, които се съдържат в плодовете и зеленчуците, количеството на 6 е намаляло значително, според проучване на Доналд Дейвис, биохимик от Университета в Остин, Тексас. Новите реколти съдържат до 38% по-малко протеини, калций, витамин С, фосфор, желязо и рибофлавин (витамин В2), сравнени с културите от минали десетилетия.
На какво се дължи тази негативна тенденция?
Като във всяка конкурентна индустрия, фермерите се стремят да увеличат печалбите си, а това води до използване на нови технологии за увеличаване на производството. На фермерите им се плаща на килограм продукция, не според броя на хранителните вещества , казва Дейвис.
“ Бързо израсналите плодове нямат достатъчно време да се развият и да образуват веществата, абсорбирайки ги от слънцето и почвата. Повечето агро - специалисти не знаят това, хората също не го знаят ”. , коментира ученият.
Въпреки че Дейвис не е доволен от резултатите на собственото си изследване, той продължава да препоръчва консумацията на плодове и зеленчуци. “ Макар количеството на хранителните вещества да е намаляло, плодовете и зеленчуците продължават да бъдат най - богатия източник на важни за организма елементи и са далеч по - добър избор от преработените храни, захарта и мазнините ”, казва той.
|
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|