Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 11:33 am
Заглавие : ????? ????? ?? ????????, ??? ?????? ????
|
|
|
Окапването на косата е доста разпространен проблем както сред мъжете, така и сред жените. Важно е да се разбере характера на този процес, защото най-голямата грешка е да се избавим само от симптомите без да разберем и лекуваме причината.
Ако окапването на косата има само временен характер, решението най-вероятно е лесно. Фоликулите на космите не умират и с помощта на няколко лечебни и профилактични процедури доста бързо може да се разреши проблема.
Но ако окапването има патологичен характер, за да не оплешивеете напълно трябва навреме да се обърнете към специалист.
Борбата с проблемната коса при временен дефект без наличието на патология се състои от два етапа.
• Първо трябва да се определи и отстрани причината. Ако спазвате строга диета, имайте предвид, че може би вашата коса се нуждае от повече витамини от групата В.
• Резките промени в температурата също провокират окапването на косата. Затова през зимата не пренебрегвайте шапката или всеки друг начин косата ви да не е изложена пряко на ниската температура.
Белтъчините са особено важни за здравата коса
Всеки, и разбира се особено жените, мечтае да има разкошна и красива коса. Но не всеки наблюдава сигналите, които тя му “изпраща”, когато организмът се нуждае в по-големи количества от някои вещества. Основният компонент, от който има нужда косъмът, са белтъчините.
Много важни за неговата здравина и красота са също желязото, цинкът, фолиевата киселина, витамините от група В.
За да осигурим на косата си пълноценно белтъчно хранене, понякога трябва да променим менюто си. В него следва да има:
• източници, богати на калций и белтъчини (извара, яйца),
• източници на въглехидрати и витамини от група В (кафяв ориз, риба).
Задължително на трапезата трябва да присъстват говеждото месо (което е богато на белтъчини, желязо и цинк) и свинското месо (съдържащо витамин В, цинк и протеини).
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 11:57 am
Заглавие :
|
|
|
Моя позната ми разказваше за,може би,единственият китаец,който има официално разрешително да лекува с тяхната медицина.
Тя ми разказа доста неща за него и ето какво си помням.
1. ВСИЧКИ българи сме зле с бъбреците,от които започва дълготрайно влошаване на здравето.а основна причина е употребата на прекалено много сол,оцет и т.н.
2. Има начун да се оправят нещата.естествено първо намаляваме дозата на солта (и там с каквото прекаляваме) и второ-вечер,преди лягане,правим "енергийна топка" пред слънчевия си сплит.Играем си колкото време желаем,а после поиставяме "заредените длани" в областта на бъбреците.
Ще кажете:"Ама какво общо иа това с темата?"
ами общото е,че ... почнала да му никне коса!!!
Така че,който смята,че високото му чело не е признак за гордост,а за присмех,да се захваща с топката |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 12:06 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз имам високо чело/щото съм много умна//,ама от много упражнения да не станем като маймунки
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 12:14 pm
Заглавие :
|
|
|
"Лекарството е в дозата!" са го казали древните медици |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 2:13 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Моя позната ми разказваше за,може би,единственият китаец,който има официално разрешително да лекува с тяхната медицина.
Тя ми разказа доста неща за него и ето какво си помням.
1. ВСИЧКИ българи сме зле с бъбреците,от които започва дълготрайно влошаване на здравето.а основна причина е употребата на прекалено много сол,оцет и т.н.
2. Има начун да се оправят нещата.естествено първо намаляваме дозата на солта (и там с каквото прекаляваме) и второ-вечер,преди лягане,правим "енергийна топка" пред слънчевия си сплит.Играем си колкото време желаем,а после поиставяме "заредените длани" в областта на бъбреците.
Ще кажете:"Ама какво общо иа това с темата?"
ами общото е,че ... почнала да му никне коса!!!
Така че,който смята,че високото му чело не е признак за гордост,а за присмех,да се захваща с топката |
Почнала е да му никне коса не защото си е излекувал бъбреците, а защото просто е хармонизирал функцията на НАДБЪБРЕЧНИТЕ СИ ЖЛЕЗИ!!!!!!!
Така, че "играта с енергийната топка" трябва да се използва много внимателно и компетентно.
А този човек, който си е нормализирал функцията на надбъбречните жлези, просто го е направил инстинктивно ... просто е послушал тялото си, нищо повече.
Но ... колко хора ще послушат собствената си интуиция?! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|