|
Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2008 1:43 am
Заглавие : “???????????” - ???????? ?? ?????????? ?????
|
|
|
Липсата на мобилен телефон, на сигнал, на паднала батерия или пък на изразходван лимит предизвиква огромен стрес сред хората. Това сочат резултатите от мащабно изследване извършено в САЩ.
Експертите наричат това стресово състояние “Номофобия”, което идва от израза “no mobile” - без мобилен телефон. От този стрес страдат милиони хора по света, като 53 на сто от потребителите на тази услуга направо изпадат в тежко състояние на изнервеност. Хората са станали толкова зависими от мобилните си телефони, че дори самият факт, че са останали с празна батерия започват да изпадат в стресова ситуация. 48 на сто от жените и 58 на сто от мъжете в САЩ признават, че изпитват напрежение или малка паника когато батерията им е паднала, когато са забравили мобилния телефон у дома или пък когато се намират на място където няма покритие. Всеки втори признава, че никога не изключва мобилния си телефон, защото иска да бъде достъпен по всяко време. Огромното мнозинство от запитаните признават, че изпадат в нервно състояние, когато телефонът им е изключен. “Номофобията” обхваща огромна част от хората и поради тази причина експертите препоръчват потребителите винаги да зареждат батериите си навреме и да имат достатъчно лимит в сметката си.
/БГНЕС
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
D_G
|
Пуснато на: Нед Фев 15, 2009 9:50 am
Заглавие :
|
|
|
А аз се чувствам доста добре в моментите, в които и двата телефона са ми изключени Даже е имало моменти, в които съм имала желание да ги метна в кофата за боклук...особено когато в рамките на 1 месец за първи път съм решила да си легна да спа след обяд и точно тогава някой звънне и ми събуди бебока |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Фев 15, 2009 10:56 pm
Заглавие :
|
|
|
А аз се чувсвам направо великолепно, когато телефоните мълчат и си кротуват ... изключени.
Това задължително се прави в 22 часа до 10 часа на другия ден. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|