НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 7:03 pm Вижте мненията без отговор
Въпрос към маг Селена
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Santeria

Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 4:13 pm
МнениеЗаглавие : ?????? ??? ??? ??????
Отговорете с цитат

Здравейте маг Селена,

От две години съм с перманентна, ежедневна болка в главата. Минах през какви ли не диагнози, лечения, но без особен резултат...
Последната диагноза, която ми поставиха бе хроничен ринит с вторична невралгия на n. nasociliaris.
Бих искала да Ви попитам, дали тази диагноза е вярна, с какво мога да се лекувам и изобщо някога ще продължа ли да водя нормален живот?

Моля да ме извините, ако с въпросите си нарушавам провилата на форума, надявам се да не е така, но болката ме е обсебила за пореден път.

Казвам се Светла Чавдарова Стоева, родена на 20.02.1977
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 6:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тази диагноза е вярна, но дали е доказана всъщност чрез изследване?! Защото не е водеща, все пак ...

Освен това имате и водещ здравословен проблем свързан с главата, който преди всичко е неврологичен. Става въпрос за нарушена функция на кръвните потоци на вертебралните артерии.

За целта е необходимо да Ви направят доплерова сонография на същите, тъй като болката, която Ви мъчи преди всичко е мигренозна.

Имате проблеми и с хормоните, както и със солите (минералите).

Струва ми се, че не сте съвсем наред с месечния цикъл, което ме навежда на мисълта, че е възможен проблем с прогестерона.

Това е, което мога да Ви кажа тук.

Естествено, че е абсолютно възможно да се избавите от измъчващата Ви болка!

Просто се изследвайте в тази сфера, в това направление и пак ще поговорим.

Ще Ви дам и следната рецепта:
---------------
Намерете си 100 г чист пчелен мед. Купете си от аптеката анестезин на прах 10 мл - това е малко трудничко, тъй като той е обезболяващо средство, но може би при Вас, в САЩ, има по-добра възможност за снабдяване с такъв. Смесете ги много добре като ги разбъркате. Всяка вечер, в легнала поза слагайте в ноздрите по една капка от сместа в тях. Оставете добре да се стича по стените на ноздрите. Боли, ( затова се слага и анестезин в меда - за обезболяване), болката обаче е поносима, но след това пък ще се излекувате един път завинаги от ринита. Така правите в продължение на 20 дни.

Очаквам резултати от изледванията и лечението с меда.

Успех! Wink Very Happy

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 8:02 pm
МнениеЗаглавие : ????????? ?? ?? ????????
Отговорете с цитат

Благодаря Ви за отговора маг Селена. В моя случай се смята, че причината е в хипертрофия на носната преграда....Споменаха ми за операция, но не на всяка цена....Не знам евентуално Вие какво виждате в това отношение....тоест налага ли се операция...

За хормоните - правила съм редица пъти и на половите и на щитовидната жлеза - всичко е изрядно, макар че доколкото проследих ваши анализи на резултати на други обърнали се към Вас потребитиле, данни говорят едно на лекари, а на Вас друго. Съгласна съм, че всичко е строго индивидуално - напълно сте права. А в миналото имах проблеми с прогестерона - преди 12 години, но оттогава цикълът ми е като ,,по часовник" Smile Но знам ли, може все още да има някакви нередности.

За анестизина съм скептична че ще успея да го намеря...Ще потърся разбира се, но не се ли сещате евентуално за друг варинат?
доплерова сонография ми е правена 2 пъти, но нищо не ми пречи още веднъж - и без това от две години съм се превърнала в ,,светеща калинка" от какви ли не изследвания! Very Happy

Много Ви благодаря за отговора и предложенията! Ако имате още предложения към мен, ще се раздав!

Поздрави от място под САЩ!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 04, 2008 11:27 am
МнениеЗаглавие : Re: ????????? ?? ?? ????????
Отговорете с цитат

Santeria написа:
Благодаря Ви за отговора маг Селена. В моя случай се смята, че причината е в хипертрофия на носната преграда....Споменаха ми за операция, но не на всяка цена....Не знам евентуално Вие какво виждате в това отношение....тоест налага ли се операция...

Добре е да са направи операция, но не точно от хипертрофията те боли така силно главата ... уверявам те в това!

Santeria написа:
За хормоните - правила съм редица пъти и на половите и на щитовидната жлеза - всичко е изрядно, макар че доколкото проследих ваши анализи на резултати на други обърнали се към Вас потребители, данни говорят едно на лекарите, а на Вас друго.

Лошото е, че аз излизам винаги по-права от тях и когато лекарите разберат впоследствие какво се е случило след моята здравна диагностика с техните пациенти остават много доволни, защото пациентите им остават абонирани при тях до края на живота си.

Още повече пък, че стойностите на хормоните на щитовидната жлеза играят всеки един миг! И всеки един миг те се менят ... в зависимост от нашите вълнение, емоции - радости или тъги.

Така, че ти сама си преценявай какво да правиш!

Santeria написа:
А в миналото имах проблеми с прогестерона - преди 12 години, но оттогава цикълът ми е като ,,по часовник" Smile Но знам ли, може все още да има някакви нередности.

Това, че
Цитат:
цикълът ти е като по "часовник"
не означава, че нямаш проблеми с прогестерона ... напротив, но си има нюанси в отклонението на неговото възпроизводство в зависимост от стойностите на други хормони, котио влияят на неговото възпроизводство. Търси там!

Santeria написа:
За анестизина съм скептична че ще успея да го намеря...Ще потърся разбира се, но не се ли сещате евентуално за друг варинат?

Мога да препоръчам и друг, но той е още по-болезнен ...

Santeria написа:
Много Ви благодаря за отговора и предложенията! Ако имате още предложения към мен, ще се зарадвам!

Поздрави от място под САЩ!

Няма значениееее ... все е някъде там ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта