НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 7:44 pm Вижте мненията без отговор
МАГНИТНИТЕ БУРИ ЗАСЯГАТ НАЙ-СИЛНО ХОРАТА С НИСКО КРЪВНО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 9:37 pm
МнениеЗаглавие : ?????????? ???? ??????? ???-????? ?????? ? ????? ??????
Отговорете с цитат

Магнитните бури са резултат на слънчеви изригвания в период на максимална активност. В Космоса се изхвърля огромно количество неизвестно вещество.

Част от него, движейки се с 1000 км в секунда, за 1-2 дни достига Земята. Потокът се удря в магнитното й поле и провокира колебания, известни като магнитни бури.

Те нарушават радиовръзките, изваждат от строя навигацията на космическите кораби, понякога и енергийните системи, но основно влияят на хората.

Доказано е, че живите организми (животните също реагират, и то много по-рано от човека) са малко чувствителни към силните изригвания и много към слабите и средните.

Феноменът се обяснява с факта, че реагираме само на определена честота на магнитното излъчване. Известно е, че негативното действие започва денонощие преди “критическия” ден и влияе на всички органи.

Най-важното в дните на магнитни бури е да не преяждате, което може да послужи като тласък за сърдечен пристъп.

Сърцето и мозъкът може да се окажат без кислород заради това, че кръвта е преразпределена в полза на претъпкания стомах. Лекарите препоръчват предимно лека храна и фреш сокове от кисели плодове и зеленчуци.

Последните са ценни поради високото съдържание на микроелементи: калий, магнезий, мед и йод. Включете в менюто варена риба, морски продукти, мляко.

Много полезни са ястията от бобови култури: грах, леща, фасул. Картофите варете обелени, за да запазите калия в състава. Ябълките и морковите консумирайте печени.

За десерт - стафиди, сушени кайсии, орехи и мед. Незаменими са и бананите. И още специалистите съветват да носите украшения от кехлибар, които отразяват електромагнитните вълни.

РАЗХОДКАТА В ХВОЙНОВА ГОРА СЪЩО ОТСЛАБВА ДЕЙСТВИЕТО НА МАГНИТНИТЕ БУРИ

Хората с хипотония са като замаяни, защото кръвното им пада още повече. В неблагоприятните дни може да ви спаси народната медицина. Прекрасно помагат екстракт от женшен, златен корен или розова радиола и настойка от китайски лимонник.

Ако се страхувате, че от тях ще си развалите съня или ще станете раздразнителни, препоръчваме ви следното лечение: сутрин и през деня преди хранене пийте по 30 капки течен екстракт от елеутерокок (има го в билковите аптеки), а в промеждутъците между храненията - чаша силен чай от мента.

Преди сън изпийте чаша чай от маточина с мед и 20 капки настойка от валериана.

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За да не зависим от капризите на времето...

Разбира се, че съвременният живот е изпълнен със стрес и това влияе на понижаването на имунитета. В такива условия дори най-малката промяна във времето може да се отрази отрицателно на здравословното състояние. И ако преди години приближаването на циклона се усещаше само от възрастните и болните хора, днес дискомфорт изпитват и напълно здравите. Това засяга особено градските жители, които в сравнение с тези на село са значително по-чувствителни към капризите на времето – поне това показват направените статистики.

Човешкият организъм е своеобразен барометър. С промените във външното поле (резки промени в налягането или магнитни бури) веднага започват и вътрешните промени в организма. Учените обясняват, че промените влияят на всички органи в тялото.
Адаптирайки се към променилите се условия, то започва да се пренастройва и в резултат на това се променя тонусът на кръвоносните съдове, които се опитват да запазят кръвното налягане на предишното ниво.

Особено зависими от метаморфозите на времето
са хората със сърдечно-съдови заболявания, а най-уязвими са болните с нарушения в сърдечния ритъм и вегетосъдова дистония, а също така хипертониците и хипотониците.

Според данните, по време на магнитни бури броят на инфарктите и инсултите се удвоява.
В дните с ниско атмосферна налягане кръвното налягане на хипотониците се понижава още повече, а това предизвиква пристъпи на отпадналост, изнервеност и сънливост.

Хипертониците страдат и от повишаването на влажността на въздуха и от приближаването на фронт с високо атмосферно налягане.
Страдащите от съдова дистония също реагират болезнено на всякакви промени във времето.

В рисковата група попадат и хората с различни хронични заболявания например на нервната, половата или имунната система.
Колкото по-силно е разстройството на организма, толкова по-рано човекът започва да предчувства промените във времето: не два часа преди настъпването на снега или магнитните були, а едно или две денонощия.

Ако положите старание, можете да сведете до минимум проявите на метеорологичната чувствителност?

За тази цел трябва:
- да се заемете с лечението на основното си заболяване, защото промените във времето задълбочават съществуващите проблеми.
- да проверите щитовидната си жлеза – недостигът на йод в организма способства за засилването на метеорологичните реакции.
- да укрепите нервната си система – ако промените във времето предизвикват у вас потиснато настроение, апатия или тъга, започнете да приемате жълт кантарион, който е отличен природен антидепресант (той не се препоръчва на хипертониците!).
- да намалите или прекратите употребата на напитки, съдържащи кофеин. За да се избавите от безсънието, може да поставите във възглавницата си малко валериана. Ако тази миризма ви е неприятна, маслото от лавандула, лимон и портокал също облекчават умората и повишават настроението.
- да поддържате имунната си система с адаптогени: женшен, китайски лимон, витамини С и Е. Не забравяйте за спорта и разходките, които тренират съдовете и укрепват вегетативната нервна система. Взимайте си контрастен душ.
- да се храните пълноценно. Не е нужно да спазвате диета, но и не преяждайте. Задължително включете в менюто си цвекло, броколи, стафиди, портокали, ядки, лук, чесън, мед.
- да прекарвате колкото се може повече време на чист въздух и естествена светлина.
- да ограничите натоварването си в неблагоприятните за вас дни.
- да привиквате постепенно към студа, ако сте хипертоник. Например, преди да излезете на улицата останете за няколко минути във входа.
- да започвате деня си с упражнения, особено ако сте хипотоник. Те ще активизират кръвообращението и така ще намалят влиянието на капризите на времето.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 31, 2008 8:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А ако предусещаш земетресенията какво трябва да правиш? Разходки на открито и прочие здравословни дейности не помагат.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 3:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Божеее.. От 23-ти насам съм пълен парцал. Още в понеделник се почна със спорадични стягания в сърдечната област, а в четвъртък като ми падна кръвното, ела та гледай. Вчера по едно време беше 94 на 56, чак днес успях да стабилизирам горната граница с ефортилови капки (макар че долната не иска да минава 64). Първо реших, че е заради менструалния цикъл обаче по едно време се усъмних, защото всъщност не изживявам редовно подобни сривове. Потърсих в интернет датите за магнитни бури през юли и опааа:

2-ри, 7-ми, 15-ти, 17-ти, 23-ти, 28-ми и 30-ти

Хайде честито на мен и другите чувствителни. Още една седмица ще ни тресе..

А най интесното е, че още от миналата събота и неделя само боб, леща, нахут и печени картофи с мляко и сирене ям. Без да съм чела статията по-горе. Такова желание изпитвам към тях в момента, все едно са ми били забранявани години наред. Организма си иска..

Чух че коприва и спанак също са за предпочитане в подобни състояния заради желязото.

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 3:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз пък хич не ги усещам тия магнитни бури. На всички в родата ми им влияят, но при мен е все едно има ли ги или ги няма.
Сигурно съм безчувствен човек щом изобщо не ги отчитам, друго обяснение нямам по въпроса. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 3:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta, аз също рядко ги усещам, но явно сега при мен са се комбинирали и с други фактори. А при нас в момента освен това е и голяма жега. Пък може и този път да са някакви по-силни, знам ли...
Главоболието в областта на фонтанелата също не ми се размина вчера... Последно съм се чувствала така преди 4 години. Пак беше горещо лято, а може и да е имало и изригвания. Пък и по принцип кръвното ми е по-ниско от нормалното.

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 4:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Такива проблеми възникват понякога при резки промени на времето /атмосферните условия/, каквито имаше тези дни. На мен понякога ми влияят с лек дискомфорт, но този път не. А що се отнася до ниско кръвно, моето до неотдавна е било все такова /около 50-60 на около90/ - откакто се помня и бях привикнала с него и си живеех без проблем. Напоследък се е нормализирало като цифри, дано да не започне и да се покачва по-нататък.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 4:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
А що се отнася до ниско кръвно, моето до неотдавна е било все такова /около 50-60 на около90/..

Ох, това тръгне ли да пада, май направо колабираш? Добре, че си била здрава. Моето в нормално състояние е около 100-110 на 70-75. В тийнейджърските години понякога ми прилошаваше, но сега всъщност рядко имам подобни проблеми. Може би и затова се стреснах така. Лекаря ми винаги казва: Много си си добре, след 20 години ще си благодарна за такова кръвно Wink Дано и твоето не се качва повече Confused

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 5:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не ми е прилошавало, но понякога ми се чувствах по-отпаднала и замаяна. И ми се завиваше свят при навеждане или рязко изправяне, но общо-взето не ми пречеше особено. Имах нужда от повече сън, то и досега е така.

Веднъж като ученичка реших да изкръшкам "законно" от един учебен час, отидох в лекарския кабинет /по онова време имаше такива в училищата - и лекар, и сестра постоянно/ и казах, че ми се вие свят и пр. Не, че наистина бях толкова зле, и друг път ми е било така, но не мие пречело. Бях почти сигурна, че веднага ще ми премерят кръвното и ще се окаже ниско, както и стана - дадоха ми цял ден почивка за моя радост и се прибрах в къщи да си почивам. Laughing Laughing Laughing А като обясних защо съм се прибрала, майка ми взе мерки - пиийвахме по малко червено винце Laughing Laughing Laughing . Всъщност това ми е единствената злоупотреба да се възползвам от това състояние, не съм си позволявала друг път да го правя, въпреки, че сигурно и при други подобни опити е щяло да бъде успешно.

Лошото е друго - човек в това състояние е склонен да си обяснява подобни симптоми на неразположение с ниско кръвно и да се опитва да си го вдига със стандартните приятни за някои средства - кафета, кока-коли и пр. И да си навреди за момента повече, защотото понякога може да се окаже, че всъщност не е ниско, а се е покачило повече от нормалното за него, ако още не се е научил да разпознава разликата в симптомите при двата случая. Аз съм го правила този номер преди години. А когато за човек продължително време "нормалното" му ниво е в граници 50-60 на 90-100 макс., то когато стигне приетите за нормални за другите хора цифри /около 80 на 120/, той реагира и го усеща като високо. По принцип досега не ми се налага да го меря, много рядко се случва при някакви рутинни прегледи, дано занапред да не се налага, че някои хора са вманиачени на тази тема /изключвам тези, дето действително имат проблем с високите стойности или доближаване на границите/.

Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта