НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 12:44 pm Вижте мненията без отговор
Раздели между обичащи се
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 07, 2008 4:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
А за чувството за вина-винаги има такава, но не се признава, ами е завоалирана от подобни приказки: Искам да си останем приятели, или Дано си намериш и ти някой, за да си щастлив/а като мен! Very Happy Смисъл такъв, че да не съм само аз Very Happy

Грешка, голяма грешка merigi!!!

Защото освен такива хора, които описваш ти, а те са преобладаващи, съществуват и други!

Такива като Пенка!

Нищо, че са малко. Но не бива всички да слагаме под един общ знаменател, само защото повечето хора са лицемери и егоисти. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 07, 2008 6:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Далече съм от мисълта да слагам всички под един знаменател! Хората са най-различни и имат различни мотиви, за да решат да направят такава крачка в живота си! Нямам нищо лично спрямо никой! Лично аз имам близък в семейството, който, да не кажа всеки ден, се занимава с раздели, разводи и делата им.Много са ми говорили за това и познавам техните истории. Има такива случаи, че наистина се чудя, как могат още двама души да са заедно и да се търпят.Когато единият осъзнае, че е изчерпана връзката помежду им и нищо не го задържа вече, когато някой проявява тормоз/ психически, физически/ спрямо другия или когато просто няма "духовен " брак, а само някакво съществуване и вегетиране, то разбира се , че ще търсиш по-добрият и този, с който да си жив! Може би с Пенка е било така!
Обаче темата е такава, че ме засяга от моя гледна точка-на изоставена или по-скоро на необичана и съм малко настроена.Въпреки това с времето разбрах, че насила никой не можеш да задържиш при себе си и трябва да оставиш другия да бъде свободен.Просто си давам моето становище.Съжалявам, ако някой се е докачил
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 07, 2008 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

От кого изоставена, все пак, merigi?! Shocked

И от кого необичана?! Sad

От един човек, който първо не държи на себе си, а след това не държи и на другите?!

От човек, който не си дава сметка как сам си срива живота, а после срива живота и на другите около себе си?!

От човек, който дори не обича себе си, защото ако обичаше поне себе си, то щеше да си даде реалната сметка как постъпва със себе си!

Не разбирам защо когато някой унижава сам себе си, то негово себеунижение рефлектира като лично такова върху неговия партньор/партньорка?!

Този, който те е "изоставил" трябва да ти кажа, че и досега не е стигнал до правилното разбиране на живота, поради което и не разбира, и не цени същия, поради което не цени и себе си, защото чисто и просто не се е осъзнал.

Как тогава да цени другите около себе си?!

Ами това не е възможно, както не е възможно да те изостави, както не е възможно и да те обича.

Такъв човек просто е съвършен егоист! И като всеки егоист е напълно безотговорен за постъпките си.

И сега ти страдаш от това, че си била "изоставена и необичана" в миналото си от някакъв егоист?! Така ли да разбирам думите ти по-горе?! Shocked

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 08, 2008 8:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря Ви много!Преценката Ви е много правилна и точна - егоизъм и деструктивност! И наистина усложняващ на хората живота! Как точно написано! Даже сега като погледна отстрани и написаното от Вас си мисля, че не си заслужава, заради такива хора да се подценяваме и не си заслужава да ги обсъждаме даже! А пък конкретно за човека с който се е събрал....не и завиждам за избора! Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта