Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 10:21 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | А "сървайвър" е простотия.Предполагам,че бих ял червии,пепруди и какво ли не ,ако съм съвсем на зор,т.е. умиращ от глад.ама за някакви си кирливи няколко стотин лева не си струва. |
За някой е простотия,за други - източник на адреналин,парите са съблазнителни,но не са единствения мотив.Искат да се проверят и докажат/на себе си/колко са издръжливи в екстремни условия.
Много силно изявен аспект на Его-то.Но са пропуснали нещо важно,съсдържащо се в мотото на анонса на предаването/цитирам по памет/:"Оцелява не най-силния,най-издръжливия,най-интелигентния,а най-приспособимия".
Това предполага и наличие на куп други качества за да се правиш на Робинзон,особено пък в група. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:59 am
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | AUDAN написа: | А "сървайвър" е простотия.Предполагам,че бих ял червии,пепруди и какво ли не ,ако съм съвсем на зор,т.е. умиращ от глад.ама за някакви си кирливи няколко стотин лева не си струва. |
Много силно изявен аспект на Его-то.Но са пропуснали нещо важно,съсдържащо се в мотото на анонса на предаването/цитирам по памет/:"Оцелява не най-силния,най-издръжливия,най-интелигентния,а най-приспособимия".
Това предполага и наличие на куп други качества за да се правиш на Робинзон,особено пък в група. |
Хм ...и предполагам в анонса (естествено липсват някои други обяснения - нали е анонс!) никой никъде не казва кой е най-приспособимият, значи?!
Защото едва ли някой ще даде едно логично "обяснение" на това явление ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Който го е пуснал в обръщение по този повод едва ли сам е наясно,та камо ли да го обясни...остава другите да си тълкуват както могат.Голяма смехория по повод това предаване,в новините съвсем сериозно обявиха,че "корабът на Робинзон акостира в София",хубава символика,ама ми стана смешно,представих си как е доплавал по Искъро.Е,отклоних се малко от темата... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 1:04 pm
Заглавие :
|
|
|
Всички сървайвъри просто са забавно-атракционни предавания ... особено за зрителите телевизионни, които убиват безотговорно времето си ...
Но ... в същото това време са и достатъчно експериментални, което показва пък до каква степен може да стигнат психическите нагласи в човека и най-вече ... така психическите нюанси говорят колко устойчива или не е, на този етап от времето, човешката психика ... нищо повече.
Експериментални психологични проучвания чрез ... забавления ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 1:14 pm
Заглавие :
|
|
|
Всъщност мисля,че смисълът им не се изчерпва със забавната страна на нещата,точно експериментът и изследването на различните страни на човешката психика стои зад всичко.Такива експерименти с доброволци могат да се правят и се правят с чисто научна цел непрекъснато,но не са достояние на широката публика,а се публикуват само резултатите от изследванията.
Друго си е на се показахт пред милионна аудитория под формата на забавление,всеки може да получи и ценна информация,дори да опознае или припознае себе си в различни типажи,поведение,реакции,поглеждайки от страни/стига да има сетива за това/.
Аз лично не съм фен на подобни реалити шоута,но е интересно и как реагира мнозинството на поведението на участниците,това е индикация и за ценностните нагласи на обществото. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 1:21 pm
Заглавие :
|
|
|
Експериментът се води двустранно, Кати, и ... се наблюдава двустранно ... е, може да се каже и двупосочно ... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|