Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 6:51 pm
Заглавие :
|
|
|
ASD написа: | Живота физически е предпоределен в едни параметри, но духовната му част, това което запълва и дава смисъл е важното и зависи от душата и потребностите и. |
Радвам се, че вземаш най-активно участие в дискусиите на тези теми!
Наистина повечето хора не се интересуват от подобни "духовни бълвочи" ... те искат да ядат, да пият, да се множат, да карат скъпи коли, да ходят на скъпи заведения, да живеят в луксозни жилища, да ходят по луксозни курорти ... ама ако може всички до един от родата ... ако може изобщо и да не работят, но да вземат тлъсти заплати ... всичко останало за тях не е стойностно!!!
В духовните аспекти никой от никого не зависи.
Но ако погледнем нещата откъмто физическата им страна, от материалната страна, то всичко зависи единствено и само от ЛИЧНОСТТА човешка, защото тя дава храна на душата и тялото.
И с каквото ги нахрани, това и ще получи. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2007 11:47 am
Заглавие :
|
|
|
Да, наистина не е безсмислено.Просто отвреме на време ме обзема голямо разочарование и скептицизъм.Но като ми попремине си казвам, че и само още един човек да започне поне да си задава въпроси от всичко това, пак е нещо. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2007 10:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Разбира се, че е така!
Дори само един да е, то е от много голямо значение!!! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2007 10:16 pm
Заглавие :
|
|
|
Намират се и такива хора,не е толкова безнадеждно,само дето не са много...засега... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2007 10:25 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, ама както виждаш те започват да стват все повече и повече ...
Времето тече и скъсява все повече и повече периметъра на невежеството!
Капка по капка - вир. Вир по вир - язовир!
Така, че дори и да сме на някое ниво в отвъдното тогава, когато човечеството в болшинството си ще се е пробудило съвсем, то навярно и там ще осъзнаваме, че сме допринесли с нещо, макар и мъничко, за неговото пробуждане, докато сме висяли по комповете си.
Не съм ли права!?
Утре ще чета отговорите ви, сега главата ми се удря вече в клавиатурата ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2007 10:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Може би има такава тенденция,ще ми се тук и сега да я видя,преди отвъдното,поне от прякото ми обкръжение. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2007 10:46 am
Заглавие :
|
|
|
Да, ама това, което виждаме тук и сега в този свят, ни хвърля често в дълбоко отвращение, а това вече е много лошо нещо!
Лошо е, защото отвращението е онзи бич, който ни пречи да приемаме света такъв какъвто е, а по този начин ние го отхвърляме, което означава, че отхвърляме и себе си от него, и живота в него.
И струва ми се, че това за нас е най-жестокия урок, който трябва да научим по настоящем.
Сигурно за това и сме тук, сигурно и затова съзерцаваме безумието, в което живеем и се мъчим да го проумеем и припаснем пъзелите в него така, щото да постигнем нещо по-съществено в духовното си развитие ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2007 10:55 am
Заглавие :
|
|
|
Сигурно за това важи молитвата "Господи,дай ми сила да променя това,което мога,да приема това,което не мога да променя и мъдрост да ги различавам" не цитирам точно,но по смисъл беше нещо такова. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2007 10:58 am
Заглавие :
|
|
|
Така е ... молитвичката, де!
Май често трябва да си я повтаряме, нали?! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2007 11:09 am
Заглавие :
|
|
|
Така е...Една колежка навремето си я беше лепнала на стената в офиса,беше ни доста актуално заради безсмисленото трошене на нерви по разни служебни поводи. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2007 9:26 pm
Заглавие :
|
|
|
А трябва да се помни!
Подобни мъдрости трябва да "висят" в душите ни, а не по стените ни! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2007 9:37 pm
Заглавие :
|
|
|
Много ценна мисъл за живота,наистина трябва да се помни непрекъснато,ама като я забравяме,хубаво да се подсещаме и с висящи надписи.Само дето като ги виждаме по стените непрекъснато понякога свикваме и спираме да ги забелязваме,също като лозунгите от онова време,възприемахме ги като част от пейзажа - в училище,в предприятия/там беше пика/,в институти и учреждения.Аз затова след това си позволявах да провесвам на стенията/доколкото беше в рамките на добрия/ вкус куриозни вестникарски заглавия,та да се забавляват колегите докато им омръзне,като вид разтоварване от напрежението. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 2:35 pm
Заглавие :
|
|
|
Кати, и аз го правех известно време.Най-харесвах следното заглавие: "Ракета удря кравар!Жив е!" - това беше по време на американските бомбардировки в Сърбия, когато ни убеждаваха, че бомбите едва ли не съдържат витамин С - толкова са безвредни. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 3:05 pm
Заглавие :
|
|
|
На мен любимото ми беше "Шоуто каталяса насред пътя"/писано по конкретен повод/,отправка към "The show must го on" в нашенски вариант,харесваше ми иронията към всичко което се случваше напоследък около нас.И бъзиците с абсурдите в икономиката,в частта на цените и доходите,щото беше свързано с работата ми.Щеше да е смешно,ако не беше трагично.Понеже темата е за мъдростта се сетих,че навремето като излезе книгата "Мъдростта на вековете"/не съм сигурна така ли се казваше/,като бях млада преписвахме като луди сентенциите,които най-много ни харесваха. |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 3:48 pm
Заглавие :
|
|
|
Мили хора, потребители на този форум, за около месец четене тук и скромно участие научих доста. Искам сърдечно да Ви благодаря и да Ви изпратя една мисъл, която стои на бюрото ми от много време, често я чета и мисля върху нея. Да си призная, но не бях чувала за духовните учители, за които прочетох тук. За мен това е едно необикновено място и всеки ден си открадвам по малко време за форума. И така мисълта е:"Трябва да простите на всички, които са ви наранили, дори когато умът ви да оценява това, което са ви причинили, като непростимо. Вие ще им простите не, защото те са го заслужили, а защото не искате да страдате и да ви боли всеки път, когато си спомните за това. Няма значение какво са ви направили другите, вие ще им простите, защото не искате да ви е гадно през цялото време. Прошката е необходима за вашето собствено ментално излекуване. Вие ще простите, защото чувствате състрадание към самия себе си. Прошката е акт на любов към самия себе си." Дон Мигел Руис |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|