Автор |
Съобщение |
reveta
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:14 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Относно тълпите:Не случайно са се организирали и се организират митинги и други масови прояви с цел привличане и обединяване около някаква "идея"или кауза,всъщност личността/тите/, които ги пропагандират и които може и да си вярват,но в много от случаите са водени от личните си интереси.Събраната много бройна тълпа е лесно манипулируема,особено при нличието на способности от страна на личността,умение да убеждава,да засегне най-чувствителните места,болните проблеми,да събуди определени емоции и инстинкти,използвайки ораторски способности,мощен магнетизъм и харизма.И тълпата може да се превърне в послушно оръдие за манипулатора.Историята е пълна с такива примери за добро и за лошо. |
Да, Кати, и още примери ще има, за съжаление. Прочети статията на маг Селена за "Стъпките към приемането на електронните чип-импланти", в нея има много верни неща. Вече всички знаем че от наесен личните карти на българските граждани ще бъдат с пръстов отпечатък и биометрични данни. Не знам дали другите държави в Европа са въвели подобно нещо. А чипът в картата означава че щом тя е в теб, могат да установят къде се намираш във всеки един момент.
Или с други думи, всички ние ще бъдем третирани като потенциални пресъпници. Представям си какви инсценировки ще има и колко хора ще бъдат без вина виновни, ако не внимават къде оставят отпечатъци. Вчера се опитах да го обясня на мой приятел следовател, а той ми възрази че това било излишна параноя и че предимствата щели да бъдат повече. Не знам, но аз ще отлагам до последно. |
|
|
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:17 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз ще гледам да отлагам.Но...нали знаеш,като ни задължат със Закон,документи за самоличност за това.Къде ще ходим,освен да ни обяваят за хора "извън закона"персона нон грата |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Права си, като ни задължат няма как. Но доколкото разбрах сегашните лични карти ще бъдат валидни до съответния срок, който е посочен в тях. А моята е до 2010г., така че мога да отлагам дотогава, ако си поискам. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:27 pm
Заглавие :
|
|
|
И моята е дотогава.Е има време...да се "Европеизираме"
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:33 pm
Заглавие :
|
|
|
Те и на булдочето ми искаха да сложат чип. Ходих да се опитам да му сменя паспорта. Да не се губело, после как съм щял да го намеря и т.н. Сигурно, защото картите ни са с по-дълъг период на валидност. |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | Тълпата съответства още и на "простолюдието", на "сбирщината", на "лумпенпролетариата", с една дума - на онова, което от край време е било налричано ПЛЕБЕЙСКО СЪСЛОВИЕ. |
Ами че те плебеите са по принцип роби. Само че не по принуда, а по наклонност. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:39 pm
Заглавие :
|
|
|
Да,но се събират на тълпи обединени по д някаква идея за защита на някакви нарушени "права и човешки свободи",или искайки по-големи такива. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Значи докато има идеи, ще има и тълпи да ги търсят и следват |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:45 pm
Заглавие :
|
|
|
То и искамето за по-високи заплати в даден бранш е идея,и да не я търсят,сама ги намира. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:46 pm
Заглавие :
|
|
|
Повсевместният контрол, от който се страхувате, и който коментирате по-горе и смятате, че отлагайки вземането на лична карта със Smart - чип нещо ще промени за вас - този контрол отдавна е факт.Не мога да ви кажа подробности, зашото нямам право. и не е проблемът, че личната карта е с "чип" - нея можеш просто да си я оставиш някъде и системата ще регистрира, че ти си там, а чипът е само 256 kb, което не събира много информация. Това, което вече задължително се имплантира на животните /до края на 2008 г. трябва да бъдат обхванати всички - вкл. домашни и селскостопански/ е само проба за същото при хората - е този, чип не можеш да си го оставиш, а и е на съвсем друг принцип и събира пъти повече информация, освен това може и да се препрограмира /бие се подкожно/. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:46 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Те и на булдочето ми искаха да сложат чип. Ходих да се опитам да му сменя паспорта. Да не се губело, после как съм щял да го намеря и т.н. Сигурно, защото картите ни са с по-дълъг период на валидност. |
По-добре не им позволявайте. Ако един собственик на домашен любимец има чувство за отговорност към него, той разчита на себе си да го пази и закриля. А това "да не се загубело" е ваш проблем и вие го решавате, а не тия дето искат да му слагат чип. А от какъв зор искат, не ми е ясно. Но не ми харесва. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:47 pm
Заглавие :
|
|
|
Знаем,че е така.Личната карта е най-малкия проблем. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 7:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Слагането на чип е задължително, ако ще прекосяваш границата /ако животинчето няма - ти го отнемат и изчезва в приют, а там .../. Ако ще си стоиш в България - все още е само препоръчително /до 31.12.2008 г../ |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 8:05 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Повсевместният контрол, от който се страхувате, и който коментирате по-горе и смятате, че отлагайки вземането на лична карта със Smart - чип нещо ще промени за вас - този контрол отдавна е факт.Не мога да ви кажа подробности, зашото нямам право. и не е проблемът, че личната карта е с "чип" - нея можеш просто да си я оставиш някъде и системата ще регистрира, че ти си там, а чипът е само 256 kb, което не събира много информация. Това, което вече задължително се имплантира на животните /до края на 2008 г. трябва да бъдат обхванати всички - вкл. домашни и селскостопански/ е само проба за същото при хората - е този, чип не можеш да си го оставиш, а и е на съвсем друг принцип и събира пъти повече информация, освен това може и да се препрограмира /бие се подкожно/. |
От думите ти лъха отвратителна правота. Натъжително е, но е факт. Дори в момента си говорим по машини, чиито чипове са ехе-е-е. Ама нека да ни контролират. Така им се пада. Те ни контролират и харчат парите, с които биха живели по-достойно родителите ни, децата ни и т.н. Но щом им харесва и на село не можеш избяга. Ще ти наслагат чипове на кокошките и си дотам. За какво е всичко това, е ясно на всички ни. Всеки си носи съвършения проследяващ, подслушващ и т.н уред в джоба - голямо удобство и се вика gsm. За какво друго да поговорим - имаме си компове - дестоп, лаптоп, палмтоп, имаме си телефончета имаме си всичко. Хей живот, здравей, здравей! |
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 8:09 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Повсевместният контрол, от който се страхувате, и който коментирате по-горе и смятате, че отлагайки вземането на лична карта със Smart - чип нещо ще промени за вас - този контрол отдавна е факт.Не мога да ви кажа подробности, зашото нямам право.
... този чип не можеш да си го оставиш, а и е на съвсем друг принцип и събира пъти повече информация, освен това може и да се препрограмира /бие се подкожно/. |
"Официалната техника" не е толкова напреднала,та да не прави поражения на околната тъкан.А едва ли ще се издадат какво имат още в началото...
penka може и да "няма право",но аз ще припомня,че GPS и мобилните телефони са чудесни свредства за локализация,ДОРИ ... ако са изключении!!!
Шпиониране става дори и чрез радио и телевизионни приемнци!?!
А заложените телеметрични данни в един добър компютър могат да създадат предполагаемо матрично излъчване,чрез което да ви търсят без значение къде сте... |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|