НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 10:38 am Вижте мненията без отговор
КАК ДА ПОЗНАЕМ ЛЪЖЕЦА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
merigi

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 1:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

О наистина ти е било трудно да запомняш лъжите, но пък после с облекчение си се оттървал от тях! Аз също съм лъгала като малка, но изпитвам нещо от рода на " Ох в какава каша се забърквам !" и По-лесно е да излъжа, отколкото да спестя истината, за да нямам проблеми! Но така мога винаги с лъжа да се измъквам Ама докога?! Smile
Гледам в работата има такива колеги, които лъжат, защото така ги устройва за момента, но пък един път те излъжат, втори път и ти вече не се подлъгваш Razz В началото ги увъртат едни такива мили думи, едни обещания , какво ще направят , какво няма да направят , а после.....си излъган.Въобще далече от лъжците!Защото те оплитат само в лъжи!И после си принуден ти да лъжеш тях, за да се оттървеш от техните капани! Razz
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 1:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Ако приемем, че лъжата е не само противоположното на истината, но и нейното замъгляване, изкривяване, преместване, изопачаване, скриване, отбягване и т.н., то - всеки човек лъже. Не мисля, че и тук говорящите правят изключение. А как това се разпознава - начини много, но не винаги са ефективни. А и в много от случаите не ни се иска да разпознаваме лъжата.

За кои по-точно говорящи тук става въпрос?!

Защото по принцип много от потребителите наистина лъжат!!!

Особено някои от тези, които задават въпроси към мен, защото са изпаднали в нужда ...

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 2:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Didi написа:
Кати избягваш ми въпроса .... Laughing С какво на теб ще е полезна "благородната" лъжа?

OK.Ами то е ясно.Не стававъпрос само за собствения ми комфорт,но и toзи на други.Ще дам един много прост и елементарен пример.Родителите ми са възрастни, аз също не съм много млада,но това не пречи да проявяват родителска загриженост за мен и за брат ми,който е на доста солидна възраст,след като и двамата ни сполетяха семейни трагедии в растояние на една година.
Понякога загрижеността им е прекалена според мен,особено на майка ми и за да си спестим взаимно притесненията просто избягвам да подавам подробна информация относно ежедневното си житое-битие,вкл. и здравословни нераположения.Най-малката простуда ги хвърля в притеснения,а според мен това е излишно и не е здравословно за тях. За това на въпроси от рода "как си?" ,отговарям с неизменното "добре съм!" Иначе,някой нама да "мигне цяла нощ" или "ще вдигне кръвното" за "няма нищо" . Кому е нужно това? Rolling Eyes

Чакай, чакай Кати, това не е лъжа, а просто спестена информация.

А ти знаеш ли, че именно "благородната лъжа" е най-подлото нещо?!

И тя убива най-прецизно?!

Няма да давам примери ... просто го знам от опит, практика и ... познание.

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 9:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма да назовавам поименно, но изключая домакините - може да се приеме, че са всички, включително и аз, разбира се. С поста си по-горе исках да обърна вничание на това, че лъжата е нещо многопластово и понякога дори не изглежда като лъжа, дори и на този, който я генерира. Но това не я прави по-малко лъжа, погледнато обективно, а не - субективно. По отношение на това, което е написала Кати и което правим всички, особено спрямо любимите ни хора, то спестяването на истината също е лъжа. Дали е благородна или не - не знам. Знам, че и аз го правя, и че сигурно го прави всеки човек. Истината като обективно понятие, е една фикция, към която трябва да се стремим. Пътят, стремежът са важните. Поне аз така мисля.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За това вече си права!

А още повече, че винаги има начини как да бъде поднесена една истина, за да не стресира човека! Smile

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта