Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 7:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Най-вече чрез Божията помощ! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
hpanji
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 7:58 pm
Заглавие :
|
|
|
До преди една година не бях кръстена.Миналата година април месец се кръстих.Живота ми от тогава се променя към добро.Трудности пак има ,но начина по който ги преодолявам е друг.С БОЖИЯТА ПОМОЩ |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:09 pm
Заглавие :
|
|
|
Самото Кръщение има съвсем друго значение!
Не кръщаването ни дава възможността да се доближим до Бога, а Просвещението!!!
А това, което е направил попа, като те е кръстил е чисто и просто един магически ритуал, с който се обозначава единствено и само според църквата, твоето присъствие в този земен свят!
А твоето ПРИСЪСТИВИЕ по принцип е вечно и е навсякъде, то никога не се е губило и няма да се изгуби!
Ето ... в това именно се състои и самото разбиране за нещата и живота свързан с тях!
КРЪЩЕНИЕТО чисто и просто е поредна степен на духовно Посвещение, което от своя страна говори за една по-висока зрялост в направлението на самата духовност на личността човешка и разбирането й!
Но религиозния ритуал няма нищо общо с твоето духовно развитие! Той чисто и просто е само едно суеверие - нищо повече! Сори ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:13 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз се кръстих на 30 г.А детето ми беше кръстено преди това. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:27 pm
Заглавие :
|
|
|
Кръщаването от църквата няма абсолютно никаква стойност, нито пък каквото и да било значение за човека!!!
По-важно е до каква степен на духовно развитие и духовно Прозрение е стигнал самият той, както и до каква степен на Посвещение!
Първото Посвещение е така нареченото Рождество! При него контролът на Егото трябва да е достигнал до високо ниво.
При Второто Посвещение човека трябва да се научи да контролира своето астрално тяло. Затова Второто Посвещение е свързано с кризата в контрола на астралното тяло.
Сами виждате, че нещата с кръщаването стоят по един начин, а самото КРЪЩЕНИЕ като духовен процес означава съвсем друго и не бива тези две значения и смисъла им да се бъркат по какъвто и да било начин едното с другото, нали така! |
|
|
|
|
|
hpanji
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:31 pm
Заглавие :
|
|
|
Може и така да е Маг Селена,но сега наистина усетих присъствието Му в себе си и във всичко,което правя.Преди не усещах така нещата,убягваха ми.Сега не мога да се загубя,уповавам се на Бог. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:47 pm
Заглавие :
|
|
|
Грешка ... смисъла на живота ти не е в това ДА СЕ УПОВАВАШ НА БОГА!
Смисъла на живота ти, както и значението на твоите кармични уроци е ДА СЕ УПОВАВАШ В СЕБЕ СИ!
Защото ако не се уповаваш на себе си и не се научиш да разбираш себе си НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ БОГА и упованието в Него, тъй като Той пребивава в самата теб! |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз също съм кръстена и мисля че кръщаването наистина промени живота ми към по-добро. Според мен има и значение в коя църква си кръстен. Аз съм кръстена в руската църква "Св. Николай Чудотворец". Кръстникът ми сметна че там е най-добре, тъй като руснаците са много по-дълбоко вярващи от нас българите, а и той самият е кръстен там. А на него (или по-точно на майка му) за руската църква му е казала една известна ясновидка, но не си спомня името й, тъй като е било много отдавна.
И аз като hpanji смятам, че все пак кръщаването има значение за човека. |
|
|
|
|
|
hpanji
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Всичко се случва едновременно.Опознавайки себе си опознавам и Бога,опознавам и другите и обратното. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Това с кръщенето е интересно,с оглед на това,което казвате по-долу.Защото обикновено се извърсва в много ранна възраст и какво разбира едно пеленаче.А когато човек е зрял.Вярно,децата са най-близо до Бога и Той до тях,но схващането,сред религиозните,че Той закриля и помага повече на кръстените и в това виждат смисъла на извършването на тайнството.Някак си не звучи справедливо. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 9:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Би звучало по-справедливо, ако Той помага повече на вярващите отколкото на невярващите. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 9:02 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: |
И аз като hpanji смятам, че все пак кръщаването има значение за човека. |
До толкова до колкото може да вдигне религиозния ви патос, да, може да има значение!
Но иначе НЕ!
Ако не го разберете сега, дано да го разберете по-скоро, защото иначе ще ви се наложи да минете през много тежки изпитания, докато успеете да го проумеете!
А човешкия живот просто е много кратък и не бива да си го праходваме само заради това, защото сме затънали в лъжовни религиозни представи и понятия!
Тук искам да ви кажа, че Исус Христос НИКОГА НЕ Е БИЛ ХРИСТИЯНИН!!! Никога значи не е бил религиозен, но е разбирал себе си и Бога!
Християнството е едно измислено понятие, чрез което хората са били тотално манипулирани и държани винаги в пълно неведение за ИСТИНАТА!
Така разбира се са намирали и в пълно подчинение именно на собствените си религиозни заблуждения!!!
Това е и основната причина да живеят в тотално невежество!!! |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 9:07 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Това с кръщенето е интересно,с оглед на това,което казвате по-долу.Защото обикновено се извърсва в много ранна възраст и какво разбира едно пеленаче.А когато човек е зрял.Вярно,децата са най-близо до Бога и Той до тях,но схващането,сред религиозните,че Той закриля и помага повече на кръстените и в това виждат смисъла на извършването на тайнството.Някак си не звучи справедливо. |
Забравете ...
Независимо от това дали сме кръстени или не, всички сме абсолютно еднакви за Бога и пред Бога!
Той не прави никакво разделение помежду ни в това отношение! Разделението е равносилно на пълната човешка деволюция, породена от невежеството именно в това направление!
Всички ние сме едно цяло и поради тази причина, ако живеем в пълен синхрон и правилно разбиране помежду си, без да правим разлика кой какъв е, дали е кръстен или не, ако не живеем в рамките на ограничените си възприятия на разделенията помежду ни, то тогава просто ще сме едно цяло с Бога!
Толкова е просто, значи! |
|
|
|
|
|
hpanji
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 9:08 pm
Заглавие :
|
|
|
100% вярно ,Маг Селена.Никога не съм разбирала религията и не ме е срам да си призная не съм се интересувала от нея.Говоря за усещането вътре в мен.След кото се кръстих някак ми просветна.Погледнах на света и хората с други очи и други мисли.Това ми е отвътре. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 9:12 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: | Би звучало по-справедливо, ако Той помага повече на вярващите отколкото на невярващите. |
Справедливостта се крие именно в правилното ни разбиране за живота като цяло понятие и възприятие, а не в разделението на това кой е вярващ или невярващ ...
Това няма абсолютно никакво значение за Божествените закономерности! Значение има в това да живеем не в разделение на такива ми ти и онакива ми ти, а да живеем в пълна единение един с друг!
Да живеем в плън синхрон със себе си и с всички останали около нас, защото Бог е абсолютно хармонична субстанция, която в никакъв случай не се базира на РАЗДЕЛЕНИЕТО!!!
РАЗБЕРЕТЕ ГО, не е никак трудно ... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|