Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 12:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Ха-ха-ха-ха-ха-ха ...
Страхотен си, Ауди! Ми ... благодаря за веселото настроение през деня!
Абсолютно прав си, абсолютно! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Mega-V
|
Пуснато на: Вто Дек 01, 2009 9:17 pm
Заглавие : :
|
|
|
Много съм радостен, че стана такава чиста дискусия, научих прекалено много неща |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 12:28 am
Заглавие :
|
|
|
По-добре от дискусията тук, отколкото чрез горчивия си опит ... като някои ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Нед Дек 20, 2009 10:40 am
Заглавие :
|
|
|
На Ванга се преписват думите: "Здравият човек яде всичко.".
Е, ако е така, то аз ставам все по- здрав и по- здрав, защото като малък не ядях много неща, а сега ги "проядох". И причината изобщо не е, че съм гладувал - напротив. Когато през август 1999г. "изключих от забранения списък" пъпеша, имах храна в изобилие.
Защо, обаче, ви пиша всичко това ли? Ами защото ми се ще да помислим за "естествените" вегетарианци.
Имам колежка, която не яде месо от много ранна възраст. Има и още нещо - напива се от чаша вино!!! Та си помислих, дали организмът й е толкова слаб, че не може да се справи с по- "силна" храна като месото, например, та затова да не го обича.
Е, има и друго... Писах в преден пост, че всяка храна е предназначена за определена дейност. Месото с белтъците си е много подходящо за хора, извършващи физическа работа - белтъкът изгражда мускулите. Но моята колежка "работи на бюро". Предполагам, че и преди е наблягала главно на умствения труд.
И накратко.
Мисля си и друго. Дали естественото нежелание за месоядство не е признак за метаболичен проблем и ако е така, то как да й помогна, защото е един страхотен човек? |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
Niarra
Местожителство: Бургас
|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 9:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Да ви кажа аз не ям месо от миналата година август месец.Изключих тотално свинското,телешкото и пилешкото от менюто.Сега ям яйца,млечни продукти,зеленчуци и плодове и един път на няколко месеца риба.И се чувствам прекрасно.С премахването на месото от ястията сякаш организма ми се пречисти,т.е. - ако преди ходех до тоалетна веднъж за 3-4 дена,сега ходя всеки ден,най-вероятно защото месото е затлачвало червата,не съм толкова нервна колкото бях преди и изобщо незнам как да го кажа ,не чувствам организма си толкова затормозен,на физическо и психическо ниво както беше.
Просто един ден си казах - не искам да консумирам повече месни продукти,и без това от малка не обичах месото а и винаги насила ми слагаха в чинията,колкото и да се опитвах да обесня че не ми се яде .Познавам хора,които без месо не сядат на масата.А аз вече не мога да си представя как ще седна и ще изям нещо,което ходело на четири крака .Решението ми за вегетарианството беше подпомогнато и от съображенията ми относно убиването на животни.Излишно клане според мен за да се нахрани човека,който може да се засити и с друга храна.А и все си мисля че колкото и каквито незаменими за човешкия организъм вещества да има в месото тях не може да ги няма и някъде другаде,просто може би не сме ги открили още,или обратното - някой няма изгода да се открият,защото по този начин ще западне една доста доходна индустрия - кланиците и въобще всички онези развъдници в които се отглеждат животни само с тази цел - след достигане на подходяща възраст да бъдат избити и да се превърнат в поредния салам или шунка стоящи на рафта в магазина... |
|
_________________ Нищо в живота ни не се губи,просто се връща в друга форма и смъртта не е край, а ново начало.
Когато ти се струва че си стигнал предела си то ти ще си постигнал само половината от това,на което си способен. |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|