Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 3:33 pm
Заглавие : ???? ? ?????? ????-??????
|
|
|
Много от отрицателните ефекти са характерни за повечето безалкохолни напитки.
Ако искате да пазите здравето си, не пийте кока-кола! Т.нар. безалкохолни напитки са толкова вредни, че диетолозите трудно успяват да изброят всички последствия. Особено вредна е кока-колата, твърдят експертите от ediets.com.
Главна причина за вредното влияние на повечето безалкохолни газирани напитки е захарта в тях, въпреки че производителите се стараят всячески да игнорират този факт или пък пускат на пазара напитки с ниско съдържание на захар.
Какво се случва в организма, когато пием кока-кола
• През първите 10 минути в тялото постъпват 1 ч. л. захар (а това е максималната препоръчителна дневна доза!), но фосфорната киселина, добавяна в питието, притъпява тази сладост и позволява захарта да се усвои по-бързо от организма.
• След 20 минути съдържанието на захар в кръвта вече се е увеличило, а това води до изхвърлянето на допълнителни количества инсулин. Черният дроб реагира на това, като превръща захарта в мазнини.
• След 40 минути завършва и усвояването на кофеина. Разширяват се зениците, повишава се кръвното, черният дроб изхвърля повече захар в кръвта. Аденозните рецептори на мозъка се блокират и по този начин се предотвратява сънливостта.
• След 45 минути се засилва изработването на допамин - хормона, който е един от основните невротрансмитери в организма, а също така стимулира центъра на удоволствието. На същия принцип действат и наркотичните вещества.
• След 1 час фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка в червата и засилва метаболизма. Увеличава се отделянето на тези елементи с урината.
• След повече от час започва да се усеща и диуретичното действие на кофеина. С урината се извеждат екстрени количества калций, магнезий и цинк, които са необходими за здравината на костите, а също така натрий, електролити и вода. Този химичен процес прави хората раздразнителни и уморени.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 6:27 pm
Заглавие :
|
|
|
Ама люскат кока-кола на поразия, нали ... та чак ушите им плющят и хич не ги е еня какво става с тях ...
Е, били малко агресивнички сега, ми ... то е щото имат много проблеми и много тежък живот, и са бедни ...
Точно тук бих добавила, дааааа ... бедни са хората, ама не финансово, не материално .... а духом са бедни.
Те затова и люскат кока-кола, щото нищо не разбират, а не разбират, щото я люскат ... ми това е. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 7:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Че диетичната-Ligth е вредна заради подсладителите ми беше ясно,ама това сгоре е ужасяващо
Знаех за фодорната киселина,че предизвиква чувство за жажда и хората пият още кока-кола.Съответно поемат още от въпросната киселина и се чудят що пият,а стават по жадни...
Ако Маг Живин откаже тутуна,аз отказвам колата |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 7:55 pm
Заглавие :
|
|
|
Уф-ф-ф!
Нека вместо " фодорната "да се чете "ФОСФОРНАTA " ...киселина |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 7:57 pm
Заглавие :
|
|
|
Има и друго,по-потресаващо - кока-колата може да разтваря и разяжда някои материи,дори метали/не помня какви/ - може да пробвате,като пускате в чаша с кола различни предмети,може и пирон.
....И това го поглъщаме,иначе и аз пийвам понякога,дъщеря ми по-често.Хм...
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|