НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 7:09 pm Вижте мненията без отговор
КАКВО ЗНАЧИ ПЕЙЗАЖНО ЛЕКУВАНЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 04, 2007 2:53 pm
МнениеЗаглавие : ????? ????? ???????? ????????
Отговорете с цитат

Това е доста ползотворен, но не и разпространен метод за лечение е ландшафтотерапията (пейзажно лечение) – възстановяване на здравето на болния чрез пребиваването му сред природата.

За съжаление много хора подценяват ползата от този метод и не изпитват достатъчна необходимост да прекарват времето си сред паркове, планини, поляни.

По-лесно е да отидат на фитнес в свободното време или да изгледат някой филм, вместо да се насладят на докосването до свежия въздух и росната трева. Откритата природа въздейства върху организма по различни начини:

- механични (вятър, атмосферно налягане)

- топлинни и радиационни (излъчвания от земята, слънчева радиация)

- химични (аромати от растения, пръст, дъжд)

- електромагнитни (йонизация на въздуха)

Тези фактори влияят върху сетивата ни и върху централната нервна система. Нормализират дейността на главния мозък, от което идва и цялостното положително влияние върху организма.

Дори най-краткото общуване с природата премахва напрежението, което трупаме, подобрява настроението ни и усещаме прилив на енергия.

Ако човек придобие навика всяка седмица да се откъсва от всекидневието си поне за един ден, това гарантира по-добра работоспособност и по-добро здраве. Ще успее да се зареди с енергия за следващите дни и да се чувства значително по-бодър и енергичен.

Организмът има физическа нужда да се докосне до естествената си среда, именно затова този на пръв поглед обикновен метод води до много положителни промени.

Кожата става по-свежа, очите отпочиват, кръвообращението се нормализира, умът става по-бистър. Явленията в природата са най-силните възбудители на жизнените ни функции, така че почти не остава място от нас, което да не успее да почерпи от положителното влияние на природата.

Доказано е, че психо-емоционалното състояние на организма се повлиява най-благоприятно именно чрез пребиваването сред природата, естествената ни среда, от която черпим енергия, здраве и красота.

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 04, 2007 5:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да!Сред природата е най-пълна и ефективна релаксацията.А ако има и едно кученце да те пораздвижи, да се погоните и посмеете, или едно конче - да го пояздиш и да те пообрули вятърът - е това е най-хубавото. Very Happy Болестите и нервите бягат надалеч.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 04, 2007 8:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаеш ли Пенке, че започваш да събуждаш благородна завист в мен?! Cool

А това вече е порок, нищо че е благороден ... Razz Laughing

Защо ме покваряваш така ти, Пенке???!!!
Twisted Evil Razz Laughing

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 04, 2007 8:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ми.... Embarassed На мен това ми е хубавото в живота!Защо пък да не се похваля?Независимо как е минала седмицата - дойде ли събота и неделя - ставам друг човек на друго място.Това ми помага да понеса и следващата седмица и т.н.Благодарна съм, че го имам!Гледам да не залитам в тази крайност - да живея от един уикенд до друг, но истината е, че само тогава мога да бъда аз.За успокоение - все пак има и седмици с много проливен дъжд и тогава и аз съм пред компа. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 04, 2007 9:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Е,допреди няколко години и аз така - още от петък вечер се спасявахме на вилата в Балкана до неделя вечерта,водехме си и кучето с нас /горкото градско животно,гонеше на местните хора овцете и веднага се ориентираше да влезе в ролята на пазач на целия двор - не даваше пиле да прехвръкне/,ама беше то...Та знам за какво говориш,ех като се сетя за онези времена... Sad Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 04, 2007 9:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing ....А поради липса на реални пейзажи,ето малко
виртуални
, за релакс/със звук!/ Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 06, 2008 10:33 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Страхотни пейзажи ... уникални местенца и как искам с очите си да ги видяяя... благодарско на Кати... аз пък искам да споделя с вас едно интернет радио със страхотна релакс музика, което честичко си послушвам преди да си легна вечер Smile надявам се да ви хареса, защото на мен лично ми действа доста релаксиращо... http://www.sky.fm/newage/ (На страничката има линк за теглене на радиолистата за различните плейъри...)

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Апр 06, 2008 10:38 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прекрасно, Вики!

Но ще те помоля да качваш тези неща в специалната тема за това, а тя е в раздела за "Карма, прераждания и духовни науки".

Там качвам, а ако качвате и вие - бих се радвала много! - медитативна и релакс музика, както и други клипове свързани с природата и т.н. приятни неща за душата.

Разгледай темичката и ... виж какво можеш да направиш по въпроса! Razz Wink

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 06, 2008 10:46 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Embarassed оххх съжалявам... прехвърлям веднага...

Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта