НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 5:48 pm Вижте мненията без отговор
За синестезията - да споделя за мен
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:37 pm
МнениеЗаглавие : ?? ???????????? - ?? ??????? ?? ???
Отговорете с цитат

Shocked След като прочетох публикацията,реших да споделя:

За пръв път четох за това явление преди няколко години и бях много озадачена,че не се счита за обичайно явление,защото и при мен го има откакто се помня.

Винаги съм мислила,че с всички е така и това е нещо нормално и присъщо за всеки човек,а се оказало,че не е.

С течение на годините като възрастен човек вече като че ли се е притъпило донякъде,тъй като мозъка е претоварен с информация,която измества тези първични усещания,които съм имала като дете,когато тепърва съм усвоявала значението на някои думи,или пък самите думи са били свързани с някакви асоциации,понякога покриващи се със значението им,понякога не /също и за думи от език,който не знам/.

Същото се отнася и за музикалните тонове,звукови съчетания,мелодии и т.н. - при чуването им в мозъка ми изникват различни цветове.Както и усещане за вkyс - на думите и на цветовете.

Това не е нещо натрапчиво,просто го има и продължавам да мисля,че и при другите е така,просто не си представям да не е.

Ако някой има подобни усещания,ще се радвам да сподели,но не е задължително,ако няма желание. Cool

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool А ето и още нещо интересно,няма особена връзка с горното,но пак е свързано с начина,по който мoзъкът обработва получената визуална информация:

Чети правилно:

Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е првътаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло!

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 5:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много интересна информация,Кати! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 5:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Благодаря! Wink

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Cool А ето и още нещо интересно,няма особена връзка с горното,но пак е свързано с начина,по който мoзъкът обработва получената визуална информация:

Чети правилно:

Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е првътаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло!

За мен лично "неправилно написаното" изобщо не ме затруднява да го порчета, ама изобщо дори го чета много по-бързо от правилното.

Всичко е от мъзъкаааа ... всичко ... есествено и от неговата функция - преди всичко. Razz Laughing

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:19 pm
МнениеЗаглавие : Re: ?? ???????????? - ?? ??????? ?? ???
Отговорете с цитат

kati написа:
Shocked След като прочетох публикацията,реших да споделя:

За пръв път четох за това явление преди няколко години и бях много озадачена,че не се счита за обичайно явление,защото и при мен го има откакто се помня.

Винаги съм мислила,че с всички е така и това е нещо нормално и присъщо за всеки човек,а се оказало,че не е.

С течение на годините като възрастен човек вече като че ли се е притъпило донякъде,тъй като мозъка е претоварен с информация,която измества тези първични усещания,които съм имала като дете,когато тепърва съм усвоявала значението на някои думи,или пък самите думи са били свързани с някакви асоциации,понякога покриващи се със значението им,понякога не /също и за думи от език,който не знам/.

Същото се отнася и за музикалните тонове,звукови съчетания,мелодии и т.н. - при чуването им в мозъка ми изникват различни цветове.Както и усещане за вkyс - на думите и на цветовете.

Това не е нещо натрапчиво,просто го има и продължавам да мисля,че и при другите е така,просто не си представям да не е.

Ако някой има подобни усещания,ще се радвам да сподели,но не е задължително,ако няма желание. Cool

Издаде ли се, а?! Cool Издаде сееее ... кикикикикикики ...

Ще ми се притайваш, а?! Сгащих ли те натясно с подсичане в кръста?!

Я сега ми кажи дали си в талабия-крия или в кечари мудра, къде ти е езичето, а?!

Тя не била такава, не била онакава ... хкмкхм. Видяли се сега, а?! Видяли се?!

Специално за хората като теб и тази "болест" съм написала една огроман статия във в-к "Врачка", който ще излезе през следващата седмица в петък.

Ще я кача и в сайта, за да я четат всички ...

Тези хора просто са предвестниците на новото човечество, Кати!

А аз определено имам нюх към тях ... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Ное 30, 2007 6:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Пък затова говорят и картинките, които непрекъснато слагаш в постовете си ... ярко показателно е, това ееееееее ... Very Happy

Разкри се най-после!

Затова сме и такъв прекрасен гещалд всички тук във форума!!!

Друг път ще ви обяснявам какво е това гещалд, не сега ...

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Sad Embarassed Не,не съм доникъде,а "до под кривата круша",честно,чак ме е срам.Това си ми е от дете /много преди да се появят разните там "индига" и "кристали"/и винаги съм мислела,че е нормално за всички.

Дори не съм го коментирала с никой,защото не мислех,че представлява някакъв интерес.Когато се появи тук-там инфо за явлението,чак тогава съм споменала пред някои от близките ми,а те пред техни познати,като че ли това е някакъв феномен супер интересно.

И досега не проумявам защо пък да не е в реда на нещата и при всички хора... Rolling Eyes

Rolling Eyes Някой друг няма ли да се обади,че го има,или се е шашнал,че нещо не е наред?... Rolling Eyes Laughing Laughing Wink

Didi

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Уникална си Кати!В буквален смисъл!

Аз не съм усещала нещо такова при мен!

Какво по хубаво да разбереш ,че имаш или притежаваш нещо,което не всеки има!
Поздравявам те!Научи нещо ново ,може би за себе си ,нищо че си го знаела и преди!Сега знаеш пък,че не е при всеки!

Прекрасно е нали? Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ох,тия дни нещо ми става!
Исках да кажа,че научи нещо ново за себе си,което е много важно!Нищо,че и преди си го знаела ... Smile

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Wink Всеки човек е уникален,ти също! Никога не съм се чувствала различна заради това.Нямам други ралични сетива,т.е. не съм сензитив,даже нямам и повече интуиция от другите или много съм я притъпила. Rolling Eyes

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 7:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Wink Всеки човек е уникален,ти също! Никога не съм се чувствала различна заради това.Нямам други ралични сетива,т.е. не съм сензитив,даже нямам и повече интуиция от другите или много съм я притъпила. Rolling Eyes

Само ти си мислиш така ... Razz Laughing

Разкрий и ... разбери себе сиииии ...
Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 9:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, няма нищо странно или необичайно.На мен пък хората са ми в цветове.Но мисля, че така е при всички.Със сигурност всеки човек като види някой енергичен и жизнен човек, си казва - този ми е в оранжево, ако пък е агресивен - може и в червено, ако е хармоничен и балансиран човек - в зелено, има за съжаление и не малко чисто черни хора и т.н. Чак в бяло още не съм виждала. Всъшност повечето са суро-синкяви. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 9:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Wink Знаех си.Като бях малка и хората ми бяха в цветове,но не знам по какъв признак.Сега само гласовете им,според звученето. Cool

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 9:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Кати, няма нищо странно или необичайно.На мен пък хората са ми в цветове.Но мисля, че така е при всички.Със сигурност всеки човек като види някой енергичен и жизнен човек, си казва - този ми е в оранжево, ако пък е агресивен - може и в червено, ако е хармоничен и балансиран човек - в зелено, има за съжаление и не малко чисто черни хора и т.н. Чак в бяло още не съм виждала. Всъшност повечето са суро-синкяви. Very Happy

Всичко си казахте една по една ... кикикикики ...ще си мълчите, а?!

До една и до един съм ви изловила аз какви сте, ама чакам вие да си го признаетеееее ... Razz Wink

Впрочем ... днес в една от темите, дето "турта" са прави на интересна, твърдо й заявих, още преди да си кажете тук за дарбите и "старнностите", че ги имате до един, вие, редовните потребители ... Very Happy

А сега нека тя да влезне в темата и да прочете какво можете, и дали не усещате, че пък и виждате отгоре на това, кой какво излъчва ... номера ще предават и на краставичари краставици още продават!!! Twisted Evil

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта