Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 1:53 pm
Заглавие :
|
|
|
То е като при хората - опитът от изминатия път ни учи.Но както при човека,така и при общността,групата,народа,нацията - всичко се променя - околкният свят,изискванията на времето и т.н.Ако в миналото ни /индивидуално и групово/ са действали определени условия и дадено поведение е било удачно,то днес или утре се налага да променим нагласите си,да сменим подхода и поведението си.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 1:57 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Народ без минало,няма бъдеще!
Сиреч,ако забравим миналото,ще допускаме грешките от миналото и в бъдещето.Ще ''тъпчем на място" и крайната фаза е край! |
Не мисля точно така, защото време няма ... няма и минало, настояще и бъдеще - това просто са условности, породени от материалните ни схващания и огарничения на ума ни.
Има само - "сега, тук и веднага" - така, че трябва да сме странични наблюдатели, които съзерцават грешките си още в мига, в който сме ги направили, като веднага ги коригираме ... и така именно да учим уроците си.
А не да чакаме да натрупаме първо прекалено много грешки, пък след това да коригираме последиците от тях ... именно в това е и смисъла на живота човешки.
Ама то кой да ти го разбере, пък и що ли му трябва това на човека, като може да си живурка така, както на него му харесва, воден единствено от мераците и ищасите си за всякакъв вид и род удовлетворения ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:04 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: | Тоест който не си знае историята, е "осъден" да повтори грешките й. |
Историята изобщо не е онова, от което можем да стигнем до правилното разбиране на живота ...
Тя по-скоро е онова свидетелство, което говори, че въпреки тяхната повторяемост, то до ден-днешен никой не се е научил да не допуска всичките тези твърде жестоки и катастрофални грешки за човечеството. Факт е.
А за да не допускаме грешки, то трябва да познаваме достатъчно добре правилата и закономерностите в хода на живота, неговата последователност и ... геометрична прогресия на всяка една наша постъпка.
Нищо повече ... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:07 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | То е като при хората - опитът от изминатия път ни учи.Но както при човека,така и при общността,групата,народа,нацията - всичко се променя - околкният свят,изискванията на времето и т.н.Ако в миналото ни /индивидуално и групово/ са действали определени условия и дадено поведение е било удачно,то днес или утре се налага да променим нагласите си,да сменим подхода и поведението си. |
Така е, но ... няма ли го правилното разбирането, то никой на нищо не може да се научи. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:08 pm
Заглавие :
|
|
|
Познати неща говорите,Маг Селена,но за мен са само думи,както прераждането и куп други неща.
Мога дори да ги докажа логично някому(или поне да опитам),че има прераждания и че са едновременно действие и какво ли не,но аз не знам дали е така.Може да съм безчувствен,знам ли,но нищо не усещам от всички тези неща....
А и мъжете са свикнали да планират нещата.И на "не мисли за утре!" не се осланят.
Безгрижността е лукс за жените ... |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:14 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | ...Безгрижността е лукс за жените |
Нещо бъркаш тук,ама нейсе.Може и определена част да си позволи този "лукс",/но после как ще си плати за това,не е истана просто/.Няма такова нещо като безгрижие-всички планират-ако не през целия си живот,то през по-голямата му част.Безгрижие няма и никой пол не е привелигирован да го има.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:53 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Може да съм безчувствен,знам ли,но нищо не усещам от всички тези неща....
А и мъжете са свикнали да планират нещата.И на "не мисли за утре!" не се осланят.
Безгрижността е лукс за жените ... |
Нещата не опират до безчувствеността ти, а по-сокро до твоята подтиснатост на сетивата - нищо повече.
Трудно ми е да ти обясня точно тук защо се получава така при теб ...?!
За кои мъже ми говориш, че са свикнали да си планират нещата?! За отговорните или безотговорните?! Щото вторите станаха много отдавна повече от първите ...
Хъкхъмммм ... много жени наистина също станаха доста безотговорни напоследък, ама ... все пак сега за сега те са по-активната страна относно грижовността, де ... |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 8:47 pm
Заглавие :
|
|
|
Абе тук е станало като картинна галерия!Повече време гледам картинки, отколкото да чета постове.Май ви повлякох крак с моето конче. AUDAN, не съм забелязала някой тук да твърди, че не трябва да се мисли за утре в житейския и прагматичен смисъл на това понятие.Мисля, че по-скоро стремежът е, освен "мисленето за утре" , да има и друго, защото животът все пак не се изчерпва само с ежедневното, прагматичното.Знам, че не съм от позицията да ти говоря тези неща, но ме сърби клавиатурата да го кажа. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 8:56 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | ме сърби клавиатурата да го кажа. |
Провери я за краста |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 9:12 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Абе тук е станало като картинна галерия!Повече време гледам картинки, отколкото да чета постове.... |
А ти нещо позачезна напоследък... Това с галерията - всяко чудо за три дни,Като ми писне да си играя с красотите ше ги зарежа сигурно,но да си начеша крастата,нали знаеш - луд на шаренко се радва.
|
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Туй намек ли е нещо, щото и аз такааа ... съм станала напоследък шаренкааааа ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:48 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | Туй намек ли е нещо, щото и аз такааа ... съм станала напоследък шаренкааааа ... |
Неее! За себе си говоря!
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:57 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Абе тук е станало като картинна галерия! |
Во истина дотежава. Влязох да прочета нещо, но вече ми се вие свят.
penka написа: | Мисля, че по-скоро стремежът е, освен "мисленето за утре" , да има и друго, защото животът все пак не се изчерпва само с ежедневното, прагматичното... |
Стремежът е да няма стремежи, а просто отклик на нуждата. Тогава нещата са предвидими. Останалото е "мислене за утре" и планиране на трудно предвидими неща с оглед на още по-трудно предвидимите ни утрешни стремежи, които искат допълнително разрояване на планирането, което пък ни натиска главата в прагматичното до пълно удавяне или пък ни тласва към трудно определими (не говоря за постижими) фантазми... Може би |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 11:02 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Во истина дотежава. Влязох да прочета нещо, но вече ми се вие свят. |
Това е,защото не си чел отдавна сигурно и много на куп ти е дошло в повечко.Но ще го имам впредвид за в бъдеще,ще гледам по-пестеливо с илюстрациите/ако си забелязал,тематични са,е почти/
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2007 11:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Забелязвам и тематиката и картинките... с текста между тях ми е по-трудно, но ще гледам да се оправям |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|