НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 10:36 am Вижте мненията без отговор
НАРЦИСИЗМЪТ - ВЕНЕЦА НА БЪЛГАРИНА ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 1:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То е като при хората - опитът от изминатия път ни учи.Но както при човека,така и при общността,групата,народа,нацията - всичко се променя - околкният свят,изискванията на времето и т.н.Ако в миналото ни /индивидуално и групово/ са действали определени условия и дадено поведение е било удачно,то днес или утре се налага да променим нагласите си,да сменим подхода и поведението си.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 1:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Народ без минало,няма бъдеще!
Сиреч,ако забравим миналото,ще допускаме грешките от миналото и в бъдещето.Ще ''тъпчем на място" и крайната фаза е край!

Не мисля точно така, защото време няма ... няма и минало, настояще и бъдеще - това просто са условности, породени от материалните ни схващания и огарничения на ума ни.

Има само - "сега, тук и веднага" - така, че трябва да сме странични наблюдатели, които съзерцават грешките си още в мига, в който сме ги направили, като веднага ги коригираме ... и така именно да учим уроците си.

А не да чакаме да натрупаме първо прекалено много грешки, пък след това да коригираме последиците от тях ... именно в това е и смисъла на живота човешки.

Ама то кой да ти го разбере, пък и що ли му трябва това на човека, като може да си живурка така, както на него му харесва, воден единствено от мераците и ищасите си за всякакъв вид и род удовлетворения ... Sad

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
Тоест който не си знае историята, е "осъден" да повтори грешките й.

Историята изобщо не е онова, от което можем да стигнем до правилното разбиране на живота ... Rolling Eyes

Тя по-скоро е онова свидетелство, което говори, че въпреки тяхната повторяемост, то до ден-днешен никой не се е научил да не допуска всичките тези твърде жестоки и катастрофални грешки за човечеството. Факт е.

А за да не допускаме грешки, то трябва да познаваме достатъчно добре правилата и закономерностите в хода на живота, неговата последователност и ... геометрична прогресия на всяка една наша постъпка.

Нищо повече ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
То е като при хората - опитът от изминатия път ни учи.Но както при човека,така и при общността,групата,народа,нацията - всичко се променя - околкният свят,изискванията на времето и т.н.Ако в миналото ни /индивидуално и групово/ са действали определени условия и дадено поведение е било удачно,то днес или утре се налага да променим нагласите си,да сменим подхода и поведението си.

Така е, но ... няма ли го правилното разбирането, то никой на нищо не може да се научи.

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Познати неща говорите,Маг Селена,но за мен са само думи,както прераждането и куп други неща.
Мога дори да ги докажа логично някому(или поне да опитам),че има прераждания и че са едновременно действие и какво ли не,но аз не знам дали е така.Може да съм безчувствен,знам ли,но нищо не усещам от всички тези неща....
А и мъжете са свикнали да планират нещата.И на "не мисли за утре!" не се осланят.
Безгрижността е лукс за жените ...

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
...Безгрижността е лукс за жените

Нещо бъркаш тук,ама нейсе.Може и определена част да си позволи този "лукс",/но после как ще си плати за това,не е истана просто/.Няма такова нещо като безгрижие-всички планират-ако не през целия си живот,то през по-голямата му част.Безгрижие няма и никой пол не е привелигирован да го има. Cool

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 2:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Може да съм безчувствен,знам ли,но нищо не усещам от всички тези неща....

А и мъжете са свикнали да планират нещата.И на "не мисли за утре!" не се осланят.

Безгрижността е лукс за жените ...

Нещата не опират до безчувствеността ти, а по-сокро до твоята подтиснатост на сетивата - нищо повече.

Трудно ми е да ти обясня точно тук защо се получава така при теб ...?!

За кои мъже ми говориш, че са свикнали да си планират нещата?! За отговорните или безотговорните?! Щото вторите станаха много отдавна повече от първите ... Razz Laughing

Хъкхъмммм ... много жени наистина също станаха доста безотговорни напоследък, ама ... все пак сега за сега те са по-активната страна относно грижовността, де ... Cool

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 8:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абе тук е станало като картинна галерия!Повече време гледам картинки, отколкото да чета постове.Май ви повлякох крак с моето конче. Very Happy AUDAN, не съм забелязала някой тук да твърди, че не трябва да се мисли за утре в житейския и прагматичен смисъл на това понятие.Мисля, че по-скоро стремежът е, освен "мисленето за утре" , да има и друго, защото животът все пак не се изчерпва само с ежедневното, прагматичното.Знам, че не съм от позицията да ти говоря тези неща, но ме сърби клавиатурата да го кажа.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 8:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
ме сърби клавиатурата да го кажа.

Провери я за краста Wink

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 9:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Абе тук е станало като картинна галерия!Повече време гледам картинки, отколкото да чета постове....

Rolling Eyes А ти нещо позачезна напоследък... Rolling Eyes WinkТова с галерията - всяко чудо за три дни,Като ми писне да си играя с красотите ше ги зарежа сигурно,но да си начеша крастата,нали знаеш - луд на шаренко се радва.
Laughing Laughing Laughing Wink

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Туй намек ли е нещо, щото и аз такааа ... съм станала напоследък шаренкааааа ... Razz Laughing Twisted Evil

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Туй намек ли е нещо, щото и аз такааа ... съм станала напоследък шаренкааааа ... Razz Laughing Twisted Evil

Shocked Неее! За себе си говоря! Razz

Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 10:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Абе тук е станало като картинна галерия!

Во истина дотежава. Влязох да прочета нещо, но вече ми се вие свят. Rolling Eyes

penka написа:
Мисля, че по-скоро стремежът е, освен "мисленето за утре" , да има и друго, защото животът все пак не се изчерпва само с ежедневното, прагматичното...

Стремежът е да няма стремежи, а просто отклик на нуждата. Тогава нещата са предвидими. Останалото е "мислене за утре" и планиране на трудно предвидими неща с оглед на още по-трудно предвидимите ни утрешни стремежи, които искат допълнително разрояване на планирането, което пък ни натиска главата в прагматичното до пълно удавяне или пък ни тласва към трудно определими (не говоря за постижими) фантазми... Може би Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 11:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
Во истина дотежава. Влязох да прочета нещо, но вече ми се вие свят. Rolling Eyes

Това е,защото не си чел отдавна сигурно и много на куп ти е дошло в повечко.Но ще го имам впредвид за в бъдеще,ще гледам по-пестеливо с илюстрациите/ако си забелязал,тематични са,е почти/ Wink

Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 11:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Забелязвам и тематиката и картинките... с текста между тях ми е по-трудно, но ще гледам да се оправям

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта