НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:28 am Вижте мненията без отговор
ВЕЧЕН ЖИВОТ И ПРЕРАЖДАНЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 6:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Rolling Eyes Прав си,че не знаем със сигурност,а само предполагаме и за смъртта и за прераждането и много ни се иска да е така.

Shocked Shocked Shocked Факта, че има доказателства за спомени от минали животи, както и смъртта, не ви ли стига на вас двамата с Аудан, та стигнахте чак до извода, че само можем да предполагаме "и за смъртта, и за прераждането"?!

Предполага този, който не знае ... Shocked

А до колкото виждам и ... знам, аз знам, че знаете ... Cool

Или нещо съм се объркала?! Sad

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 6:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Всъщност по-скоро знаем. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 6:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
...Аз знам,че и в това си тяло мога да постигна и науча всичко,което трябва...

В кое по-точно? Very Happy

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 6:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Може да ти е добре като "безсмъртен" само ако си практически лишен от чувства.

Малка грешка ... само ако си изпълнен с безкрайно разбиране и любов!

Но ... да си лишен от емоции и желания от всякакъв род - ДА.

А чувствата са някъде поизмежду тях - емоциите и желанията - и когато тези двете ги няма, то ги няма и чувствата, които са несъстоятелни като проявление.

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 6:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
AUDAN написа:
...Аз знам,че и в това си тяло мога да постигна и науча всичко,което трябва...

В кое по-точно? Very Happy

Т.нар. "уроци на кармата" мога да ги "науча'' и в това си тяло.Животът дава токова разнообразни ситуации,та няма смисъл да сменяме скафандъра.

Маг Селена написа:
А до колкото виждам и ... знам,аз знам,че знаете...

...

kati написа:
...Има и трети вариант - когато човек се пази,за да не бъде наранен,след като го е преживял /аз лично съм против него,но всеки си знае/

Вярно,права си!Има,но моят случай не е такъв.
Моят приятел-"брат" просто не приемам за умрял,но не е от онези клинични състояния.Просто за мен "умрял" означава "празен","тъга''"обвинение" и т.н.а аз само съжалявах,че не се прояви катто художник и скулптор,но не усещам липса,а все едно е заминал за определен период някъде,НО пак ще се върне.това изпитвам!

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 6:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
kati написа:
...Има и трети вариант - когато човек се пази,за да не бъде наранен,след като го е преживял /аз лично съм против него,но всеки си знае/

Вярно,права си!Има,но моят случай не е такъв.

Щом казваш...не,че имах предвид точно тебе,не и себе си,а по принцип. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 9:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз не мога да нося тежестта на всичко това.Имам някакви много смътни "спомени" от преди.Гледам да не мисля за това.Живея сегашния си живот.Просто понякога /особено от това изпълнение на Фреди в комбинация с кадрите от филма/ нещо прещраква у мен и ми става ужасно тежко.Толкова спомени, толкова мъка, толкова самотност.Ако духът ми се преражда и в състоянията между преражданията, си спомня всичко това, не знам как го понася.Ще взема да го съжаля направо.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 9:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes В това състояние духът сигурно си преосмисля уроците /май на това му викат "Чистилище"/ и си избира следващия живот,а може пък да става без всичките натоварващи емоции. Cool
Rolling Eyes Ех,Фреди... Crying or Very sad Sad
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 12:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
...Т.нар. "уроци на кармата" мога да ги "науча'' и в това си тяло.Животът дава токова разнообразни ситуации,та няма смисъл да сменяме скафандъра...

Тук опираме до един съществен момент. Прав си, че е възможно, но освен това трябва да е и до много висока степен вероятно, за да се случи Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 12:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Ако духът ми се преражда и в състоянията между преражданията, си спомня всичко това, не знам как го понася.Ще взема да го съжаля направо.

Недей ... защото твоя Дух не е лично твой, той е част от Божествената субстанция и когато е в състоянието между преражданията, наречено "бардо" той е в много по-близко и компактно единение с Бога, отколкото когато е във физическото си тяло, защото тогава не бива ограничаван от ума си и голямото си его ...

А Бог понася всичко ... без да съжалява когото и да било, тъй като всичко е взаимосвързано и самопородено от него!

Как ни понася такива и толкова безумни, когато сме във физическите си тела, и когато най-много грешим в тях, и причиняваме най-много зло в този интервал от духовното си развитие?!

А когато сме в безплътно състояние сме много по-хармонични с Бога, защото не сме подчинени на ума и егото си, а съблюдаваме неизменно вселенските закономерности.

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 12:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А как родителите понасят простотиите на децата си?Smile
Ми казва си:
"Те са малки и не разбират" Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 12:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

...Което е много погрешно,въпреки,че и аз съм го правила...
Истината е,че разбират много повече,отколкото предполагаме,но така ни е по-удобно на нас като че ли,когато не знаем как да подходим. Rolling Eyes Confused
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 1:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Браво на вас двамата - правилно сравнение и ... още по-правилно тълкувание!

Радвате душата и сърцето ми. Very Happy

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 1:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Преди години бях чела поредицата книги на една известна дама,бивша певица,в последствие интересуваща се от окултното и разни паранормални явления,която ибщувала с разни медиуууми и контактьори.Та тя беше описала следния случай,разказан и от един такъв човек:

Общувал с духа на едно починало 12-13 г.момче,което в един момент се преродило,но контактът с духа му бил възможен все още,докато не започне да забравя предишната си телесна същност и навлезе в новата.В процеса на разговорите детето се раздвоявало между двете и на моменти реагирало като малко бебе,в чието тяло било."Започвам да се страхувам от тъмното,не мога да си го обясня,преди не ме беше страх.Искам да кажа нещо на родителите си,опитвам се,но не мога,излиза само рев.

Много се дразня понякога,като не разбират защо плача,опитвам се да им обясня кое не ми е комфортно,но те не могат да ме разберат.И тази непохватност на крайниците ми,нищо не мога да направя с ръцете си,не ме слушат,направо побеснявам и затова рева понякога от яд и безсилие,че се чуватвам толкова безпомощен в това малко телце,не мога да се изправя,да ходя,не виждам добре.И като почнат да ми се лигавят насреща,държат се като олигофрени с мен.

Понякога ми е приятно."и все неща от този род,напомня на филма "Виж кой говори".По-нататък детето все повече навлиза с бебешката си същност и забравя предишната и контактът с него се затормозява,докато става невъзможен.

Не знам това това което разказват наистина ли е или е плод на нечие въображение,но беше много забавно и поучително. Rolling Eyes
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 1:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ти ме разсмя ... прочети го още веднъж този пасаж и съобрази някои неща - така например, ако някой има спомени от онова си време, за което говори в действителност, то той ще говори чрез изразните средства на бебето, за което става въпрос ... в противен случай някой много бурно си играе с въображението си.

Още повече, че става въпрос точно пък за книгата на тази певица, която определено е имала тежко детство и съвсем тенденциозно е подбирала подобни случки за нея.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта