Банер
ВОЛХВИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Маршът на титаните
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Събота, 05 Януари 2008 00:00
история на бялата раса 1 Когато почнах да превеждам този материал,смятах да покажа само някои снимки и да прибавя кратък коментар към тях,но усетих,че щеше да се наруши хармонията.Затова давам пълния текст,макар да не съм съгласен с някои дати и тълкувания.Но това е официалната история...засега. IYI

Глава 8: Египет: Нордическата Пустинна Империя

Част 1: Преддинастичната ера и Древното Царство 3500 - 2270 пр.н.е.

Към 3500г.пр.н.е.,макар и разположен в Северна Африка,Египет бил населен от Бели групи от древните европейски типове: Средиземноморски,Прото-Нордически и Нордически индоевропейци. Последната група прониква на тази територия като част от голяма вълна индоевропейски набези,започнали от 5600 пр.н.е.

Именно тогава "Червенокосите" заселват Нилската речна долина и положили основата на това,което през 3000г.пр.н.е. става първата Египетска Династия.

Живеели в типичн неолитни селища,а този период е известен като Преддинастичен и се смята,че свършва към 3100 пр.н.е.

Останки от вънешни стени от гроба на фараон Уадджи,2-ра династия (2770 - 2650 г.пр.н.е.). Виждат се мебели от дърво и глинени бичи глави с истински рога. Подобни са култовите бичи рога от Catal Huyuk,Турция,близо до Черно море.

"ЧЕРВЕНОКОСИТЕ" И ДРУГИТЕ ЖИТЕЛИ НА РАННИЯ ЕГИПЕТ

В расово отношение жителите на Египет през този период били разделени на 3 групи. Данните от скелетите от гробовете показват,че мнозинството от първите бели Средиземноморци и Прото-Нордици живеели в региона. Доказателство е и добре съхранилото се тяло,намерено в пясъчни гробове в Египет,датирано приблизително към 3000 г.пр.н.е. и може да се види в Британския музей. Нарекли го "Червенокосия" заради червените му коси,естествено - расова черта единствено (!) на хора с нордическо родословие.

"Червенокосият".Запазеността е заради естествената сухота на гроба..

Разкопките показват също,че семитските народи - арабите,били видимо малцинство,живеещо редом с белите в делтата и долината на Нил.Единствено в крайния Юг,който после станал Южен Египет и Судан,живеели най-вече черни.Това са нубийците,с които египтянте водели война и поробвали в течение на почти 2 000 години.

"Цветните групировки" почнали да доминират много по-късно,

ДРЕВНОТО ЦАРСТВО , 3100 - 2270 г.пр.н.е.

Сега е прието,че египетската държава формирала малко след появата на цивилизациите в долините на реките Тигър и Евфрат.

Към 3100 г.пр.н.е. Египет почнал да обединява северните и южните се земи. Заслугата е най-вече на вожда Менес,който за 3 години създал държава и утвърдил за столица Мемфис,на Нил. Затова и тази година се счита за начало на Династичния период или Древно царство,както го нарекли историците.

На Менес е идеята за прокопаване на канали,за отклоняване водите на Нил с цел - напояване.Явно е имал усет,защото ...тази система работи до ден днешен. Менес бил толкова надарен и харизматичен вожд,че бил обожествен от късните египтяни и развитият култ го приемал за прям потомък на Боговете - традиция,която тогава се разпространила и сред другите фараони. Вероятно самата дума "човек" ("MAN") произлязлa от Менес (Menes) (хм!Интересна идея,но същото могат да кажат и индийците с Мaну...Освен ако е не е имало няколко велики водачи с подобни имена...-IYI) .

През Менесовото господство започнало строителство на най-големия град в Египет - Мемфис. По същото време се появява и египетското писмо - пиктографското,вдъхновено навярно от шумерското. Търговията била оживена особено с Ливан - за дървесина и Синайския полуостров -за мед от многобройните мини).

<< - Първата голяма пирамида в Египет - Саггра (към 2600 г.пр.н.в.) с архитект Имхотеп,който също бил после обожествен от уважение заради технологическите му успехи. >> - Част от масивния каменен комплекс,ограждащ пирамидата.

По времето на Древното царство били построени също големите пирамиди и Сфинкса в Гиза - строителството започнало около 2 500 г.пр.н.е.,а "първата копка" направил фараонът Хеопс,известен и като Кхуфу (Много тормозещи уените са следите и по Голямата пирамида и по Cфинкса,които показват "дълговременно въздействие от солена вода".Има даже останки по стените от миди,които се срещат единствено в морска вода. - IYI)

Кралица Хетоп-Ерес II, 4-та Династия, дъщеря на Кхуху, изображенна от строителите на Голямата пирамида на този цветен барелеф като блондинкаа. Koсите й са в яркожълто с черевени хоризонтални линии,а кожата й е бяла. (The Races of Europe, Carleton Stevens Coon, New York City, Macmillan. 1939, стр. 98)

Хеопсовата не е от най-старите пирамиди (едва ли-IYI) .Пирамидата в Мемфис с архитект Имхотеп я предшества с поне век. Тогава живеели в двуетажни глинени къщи.Затова построяването на 66-метрова пирамида и обожествяването на архитекта са вървели ръка за ръка.

Сфинксът и пирамидите в Гиза,към 2500 пр.н.е.

>> Голямата пирамида внушава и днес с рамерите си. Според късни историци е строена 20 години и положениа 5 или 6 млн тона камък, като някои блокове са пренасяни от 500 мили до строителната площадка.Растоянието между блоковете е по-малко от 1%!И то въпреки земетресенията до наше време.По-висока е от катедралата "Свети Петър" в Рим - най-голямата в целия свят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Расови типове в Древното царство

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Главата на Кафра, 4-та династия (2575 - 2467 г.пр.н.е.. Petrie Collection, Университетски Колеж, Лондон Посмъртна маска на Цар Тет,6-та династия (2323-2152 г.пр.н.е.).,
Каирски музей
Фараон Шепсекаф, последният цар от 4-та династия Статуя на фараон Менкор и съпругата му Хемерернебти II, 4-та династия (2575 - 2467 г.пр.н.е.)


IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .