Банер
unnamed.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

УЧЕНИЕТО НА БАБАДЖИ
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 29 Октомври 2007 00:00
Медитацията е най-висшата форма на йога, но само единици са способни на истинска медитация.

Една ученичка на Бабаджи, прекарала с него 12 години, е направила следното обобщение на неговото учение.

МАНТРА: Божието име е като небесна амброзия (амрита), повтаряй го непрекъснато.

"Ом намах шивая": Това е махамантрата на началото на света, дадена от Бога на човечеството. Всеки би трябвало да я повтаря. Всеки може да я приема. Всичко може да бъде постигнато с тази молитва. Силата й е безкрайна - по-силна е от атомната бомба.

Тази мантра е основната тема на превъплъщението на Бабаджи - да носи вибрациите й за началото на Творението до най-отдалечените кътчета на съзнанието, за да може тя отново да задейства като импулс за ново творение на земята.

"Ом намах шивая" е махамантра - т.е. голяма мантра, съкратена и в същото време силна версия на мантрата, образуваща четирите Веди. Тя е символична както в звученето си, така и в писмения си вид.

ОМ съдържа звука и символите на трите аспекта на Бога: Брахма, Вишну и Шива, Божията майка и абсолютният принцип в основата на всяко съществуване. "Намах шивая" символизира петте принципа, от които се състои Творението: въздух, земя, огън, вода и прана.

МЕДИТАЦИЯ: В тази тъмна ера (кали юга) духът на човека е слаб и неспокоен от деня на раждането му. Затова почти никой не е в състояние да медитира истински, но всеки може да се моли на Бога, да възхвалява Неговото име, да извика Бога на своята религия.

ЙОГА: Всичко е йога. Буквално йога означава единение. Работата, всяка човешка дейност, молитвата, всичко това са видове йога.

Медитацията е най-висшата форма на йога, но само единици са способни на истинска медитация.

РЕЛИГИЯ: Всички религии имат за цел единението с Бога и затова всички имат еднаква стойност. Не е правилно да се говори за една индийска религия (дхарма). Дхармата на Индия е Санатана Дхарма - вечната религия на началото.

КАРМА: Карма е неизбежният закон за причината и следствието, според който всички живи същества жънат плодовете на своите действия и мисли. Когато Христос казва: "Каквото посеете, това и ще пожънете", той има пред вид този закон.

Кармата започва, когато духът е в движение. За да се преодолее тя, духът трябва да се успокои, да достигне състояние на празнота. Иначе, докато диша, човек създава карма. Затова човек трябва да посвещава всяко свое действие на Бога.

ЗНАНИЕ: Нищо не може да бъде постигнато без знание и всичко може да бъде постигнато с чисто сърце.

МОЛИТВА: Бог е извън всички имена и форми. Никой не е постигнал това състояние на просветление. Затова молитвата към Бога е подготовка и пречистване на сърцето.

ДИСЦИПЛИНА: Нищо не може да бъде постигнато без дисциплина. Трябва да имате дисциплината на войника във всичко, което вършите. Бъдете войници на Бога, действайте смело и дисциплинирано. Трябва да ядете вегетарианска храна, да не употребявате наркотици и да имате сексуални отношения само с брачните си партньори.

ХРАНЕНЕ: Храната оказва влияние върху състоянието на духа. Важно е да се приема лека вегетарианска храна. Постенето е от голяма полза.

ЖЕНИТБА И ПОЛОВА ЕНЕРГИЯ: В тази кали юга едва ли някой има сили да живее в безбрачие. Въпреки че безбрачието е най-доброто за духовния път, по-добре е да се избере женитба, отколкото безразборни сексуални отношения. Доброто отношение между съпрузите допринася за хармонията на духа.

ПРЕДАНОСТ: Предаността (бхакти) и вярата са най-важни. Нужни са пълна вяра, преданост и послушание. Можете да ме познаете само чрез любовта, чрез любовта към Бога без егоистични намерения.

ДУХЪТ: Всичко е дух и е създадено от него. Контролът на духа е най-важното упражнение.

ГОВОРЕНЕ: Говорете колкото се може по-малко. Не прахосвайте времето си. Непрекъснато се концентрирайте върху Божието име.

МАТЕРИАЛНОТО ТЯЛО: Някой ден тялото ти ще стане на пепел; не го слушай, но без това тяло няма да можеш да натрупаш знания. Използувай тялото си, за да познаеш чрез него Бога!

МИСЛИ: Научете се да не правите планове за бъдещето. Забравете миналото и навиците си. Научете се да концентрирате своя дух върху Божественото.

ПЪТЯТ: Пътят на осъзнаването на Бога е много труден. Малцина са онези, които могат да го извървят. Трудно е, както е трудно да се върви по острието на ножа. Милостта на гуру е всичко. Не е възможно познание без духовен водач.

ЛЮБОВ: Живейте тук в любов, като членове на едно семейство. Отхвърлете завистта и недоброжелателството. Всички сте едно. Когато живеете в мир, и аз ще бъда в мир, ако имате проблеми, и аз ще имам проблеми.

ПЕЕНЕ И МОЛИТВИ: Повтаряйте Божието име непрекъснато, като повтаряте мантрата. Вибрациите й се разпространяват навсякъде. Чрез пеене на Божиите имена ще спечеля всяка война. Каквото и да се случи, вярващите ще бъдат спасени по волята Божия.

ЗА БЪДЕЩИТЕ ВОЙНИ: Светът го очакват големи беди и войни. След голямо разрушение ще започне нова ера, когато ще зацари доброто. Дошъл съм да подготвя света за новото царство.

ЗА НЕНАСИЛИЕТО: Идеологията на ненасилието се е отразила отрицателно върху духа на днешния човек и му е отнела смелостта. Аз съм за борба със злото и престъпленията.

* Ведите са най-древните свещени книги на Индия, за които се смята, че са дадени на мъдреците свише. Създадени са в края на II и I хилядолетие от пр. Хр. Те са Ригведа -сборник от химни, Самаведа - съдържаща песнопения, Атарваведа - сборник от мантри и заклинания, лекарствен справочник и Яджур Веда - съдържаща мантри за жертвоприношения.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .