Банер
semargl1.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Билките - Здраве и дълголетие III
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 16 Септември 2008 07:01

Пречистващи билки

Чувствате ли стомасите си препълнени от няколкодневното ядене? Маратонът не свършва дотук. Сега ни предстоят още няколко дни с претрупани маси и изкушения в чинии.

В резултата на цялото това ядене, метаболизмът се забавя, усещаме тежест в стомаха и слагаме няколко килца отгоре.

За да се справите по-лесно с тези неразположения, ви предлагаме няколко билки, които ще ви накарат да се чувствате по-леки и ще ви помогнат да изхвърлите бързо повечкото храна, която сте поели.

7543_1.jpgЗелен чай.

Неведнъж сме говорели за благотворното действие на зеления чай върху организма. Когато препоръчваме пречистващи билки, не можем да подминем това ценно растение. Зеленият чай благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие.
Пийте по няколко чаши дневно по празниците, за да се чувствате леко и да засилите метаболзима си. Освен всичко ще се тонизирате и освежите.

Сена (майчин лист).
Билката се използва успешно при лечение на запек. Има диуретично действие. Стимулира движението на дебелото черво и контролира смукването на течности, което контролира обмяната на веществата. Действието на чая от сена настъпва след 10-12 часа, затова може спокойно да поемете чаша от билката вечерта, за да усетите действието на сутринта. Не се препоръчва редовна употреба, тъй като организмът привиква. Действието на билката е меко, само в редки случаи може да предизвика чревни смущения. Бременните жени трябва да приемат отварата под лекарско наблюдение.

Синя жлъчка(цикория).
Синята жлъчка има слабително, жлъчегонно, диуретично и стимулиращо храносмилателната система действие. Освен при запек и проблеми с храносмилането, може да прилагате и при проблеми с бъбреците, нервната система, хемороиди, язва, гастрит. Използват се корените и стръковете на растението. Две супени лъжици се запарват в половин литър вода и се пие по 3-4 пъти на ден преди ядене.

Живовлек.
Има слабително, диуретично, противомиркобно и оздравяващо действие. Прилага се при храносмилателни разстройства, киселини, гастрит. Освен благоприятно действие върху храносмилателната система, живовлекът може да се използва и при дихателни, бъбречни и кожни проблеми. Освен като отвара, билката може да се приема и под формата на таблетки. Няма съмнение обаче, че чаят е много по-полезен.

Зърнастец.
Билката има слабително, очистително и жлъчегонно действие. Подходяща е за лечение на запек, но се използва кората на растението, която е престояла поне една година. По-“младата“ кора може да предизвика повръщане. Външно отварата може да се прилага при кожни обриви, хемороиди, проблеми с кожата. Приемането от бременни жени трябва да се наблюдава от лекар, тъй като в някои много редки случаи предозирането с билката може да предизвика аборт.


С изключение на зеления чай, всички останали билки е добре да се пият само при необходимост и да не се прекалява с количеството. Ако усещате тежест в стомаха, тичайте до аптеката и изберете най-подходящата отвара за вас. Ще се почувствате много по-добре и за няколко дни ще си възвърнете формата.


Деси Великова
rozali.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .