Банер
0_2f8ab_6773793a_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЧОВЕКЪТ НЕ Е САМО ВИДИМА ЧОВЕШКА ОБВИВКА

Личността на човека не е дом изграден от еднакви тухли, който може да бъде разглобен, преместен и отново сглобен в първоначалния му вид.

Много пъти съм писала и говорила за кармата, но това което ще ви кажа сега, не сте го чели. Различни „специалисти“ в областта на кармата говорят всякакви небивалици и измислици относно нейните видове и нива. За жалост обаче кармата има само теоретично разделение и нищо повече, което е направено с цел да бъде по-достъпна и разбираема за хората, но не всеки „кармичен специалист“ притежава завидното умение за нейното разграничаване и правилно анализиране. Иначе тя е един цял механизъм, взаимосвързан и взаимозависим от всеки и от всичко. И това е така, защото всяка жива система, разделена на части, е нежизнеспособна, което само по себе си означава, че ако има разделение няма да има живот.


В класическата йога се различават три вида карма: физическа - телесна, вербална - словесна, и интелектуална - породена от дейността на човешкото съзнание.

Обаче не е възможно да се раздели човешкото тяло на части и отделни органи, а после всички те по някакъв начин да се свържат и съживят. Личността на човека не е дом изграден от еднакви тухли, който може да бъде разглобен, преместен и отново сглобен в първоначалния му вид. Затова и разделянето на кармата на видове просто е условно!

Много „кармични специалисти“ бъркат кармата със съдбата. Затова ще поясня, че съдбата е предопределение в жизнения път на човека и подлежи на промяна именно чрез кармата. А кармата пък е низ от следствия породени от причината на дадени действия и постъпки от човека, които винаги могат да бъдат коригирани, стига той да има това желание и вътрешна готовност за действие. Но никак не е лесно да бъде открита причината за проблемите в живота на човека. Това вече може да бъде направено от ясно виждащ и истински феномен, който ще даде вярно направление за съответната корекция, като това ще промени изцяло съдбата на човека в положителна насока. В това именно се състои и моята работа.

Притежавайки свободна воля и право на избор, човека взема решения, които са чертежи на съдбата му и бъдещата му карма. Тези две понятия са взаимосвързани. Животът на човека е така устроен, че той всеки момент има определен набор от варианти за действия, от които избира онзи, който му се струва най-подходящ. Човекът непрекъснато прави избор, като по този начин се опитва да решава куп дребни битови или сложни съдбоносни проблеми.

Да кажем, че всеки път, когато прави избор, той постъпва съзнателно и свободно, но в повечето случаи той няма реалната представа за самия проблем и неговите последици, поради което и често греши. Така хората губят време и сили, за да направят своя избор, обикновено погрешен, последиците от който по-нататък са пагубни за тях. Лично аз мога да им помогна именно в това направление, като им дам вярната насока, чрез която да направят техният правилен избор. Именно в това се състои и основното действие за отстраняването на кармични прегради в житейския им път и съдба.

Проблемите на човешкото страдание не са нито еднозначни, нито едностранни – те винаги са многопосочни и твърде събирателни. Но винаги започват от самият човек, като центробежните сили от личния му проблем рикошира и във всички останали хора около него. Проблемите не действат само на физическо ниво. Техният първичен зародиш е в подсъзнателните ни нагласи, които въздействат върху най-фините енергийни структури на астралното човешко тяло, от където се пораждат всичките ни проблеми.

Тук е мястото да кажа, че човека не е само неговата видима човешка обвивка. Огромна роля в жизнената дейност играе астралното тяло или така нареченото биополе. Точно там е заложена способността му да оцелява. Ако го сравним с дърво, физическото тяло на човека прилича на надземната му част – клоните, ствола, листата, а астралното тяло – на кореновата ситема.

Ако отчупим някой клон, дървото ще оцелее – същото се отнася и за физическото тяло. Но невидимото за очите увреждане на кореновата система, т.е. на астралното тяло, неизбежно ще доведе до загиване на дървото, т.е. физическото тяло. За да може да се избегне неговата погибел, човека трябва да е вещ в духовните познания за живота. Ако те му липсват той винаги може да потърси помощ от мъдър, знаещ и можещ човек, запознат с духовните закони и техните причинно-следствени кармични връзки.

В астралното тяло е заложен основният източник на живота. Мъртвото тяло се различава от живото най-вече по това, че няма биополе. Щом астралното тяло напусне физическото, животът в него спира. И до този летален изход могат да доведат редица причини, породени от поведението на човека. Затова, ако те бъдат коригирани своевременно, то последиците от леталния изход ще бъдат елиминирани. Какви могат да бъдат последиците ли?!

Започва се с неудачи от рода на невървене в работата, в личните взаимоотношения, следват загуби от различно естество – включително на любими хора, като се стига до сериозни здравословни увреждания. И всичко това се случва, защото действа силен и жив обмен на енергийно ниво, както между хората, така и между живата природата.

Една от основните причини, които могат да въведат човека в дълбоки заблуди и погрешни постъпки и действия, това е ежедневния стрес, в който живее. Ритъмът на живота му е прекалено бърз и енергичен, което води до съответното пренапрежение в него, пораждащо раздразнение и агресивна форма на избухливост. В резултат на това той разбива най-напред емоционалното си енергийно тяло, което е пряко свързано с астралното.

Когато тези енергийни структури биват увредени, тогава вече идва болестта във физическото тяло и съответните житейски проблеми, изпълнени с безброй интриги и неудачи. Защото поради „изтичане“ на енергия от увредените фини тела /емоционално и астрално/ съзнанието на човека бива замъглявано, като той изпада в неадекватност и неспособност за вземане на правилни решения. Но при една навременна намеса и помощ от страна на вещ и разбиращ кармичен специалист, всичко това може да бъде предотвратено.

Накратко мога да ви дам примери: личната неудовлетвореност често води до отчаяние човека, което поражда пък чувство, че той е жертва, и че среща непрекъснато препятствия в живота си. Поради чести наранявания чрез обиди и унижения, човека бива обсебван от омраза. И не е само това! Разочарованието, защото човека не може да осъществи онова, което иска, тъй като винаги се съобразява с другите, а не със себе си, води до съответното озлобление и завист.

Всичките тези компоненти водят до проблеми със щитовидната жлеза (и не само с нея естествено), но тя все пак е "генерала" на жлезите с вътрешна секреция. Това говори, че организма на подобен човек излиза окончателно извън релси и се появява автоимунно заболяване, защото жлезите с вътрешна секреция представляват енергийна складова база, която поддържа цялостната имунна система на организма. Поведението на такъв болен човек става безконтролно и безотговорно и поради факта, че става прекалено конфликтен заради болестта си бива изолиран от всички и всичко.

Но при един правилен и точен кармичен анализ, точна здравна диагностика, както и анализ в духовен план, и лични взаимоотношения, цялата тази беда може да бъде преодоляна и елиминирана съвсем успешно.


МАГ СЕЛЕНА

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .